Türkiye su kaynakları özellikle, termal su kaynakları bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Termal su kaynağı şifa demektir. Ülkemiz ve özellikle ilimiz termal su kaynaklarına sahip olduğu için şifa dağıtan bir bölge konumundadır. Termal su kaynaklarının bazıları içme kürü, bazıları çamur kürü, bazıları ise kükürtlü su olarak şifa dağıtmaktadır. Termal su kaynakları düzenli olarak kullanıldığında şifadır ve birçok hastalığa iyi gelir.
İlimiz Afyonkarahisar’ın şifalı su anlamında büyük bir şansa sahip olduğuna inanıyorum. İlimizdeki şifalı termal sular hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlarken, aynı zamanda insanlığa şifa dağıtmaktadır.
Bizim çocukluğumuzda ilimizde bulunan kaplıcalara tatil yapmak amacı ile at arabasıyla konu komşu ve akrabalarla birlikte gidilirdi. Oralarda bulunan odalarda insanların at arabası ile getirmiş oldukları eşya ile kalınır, tatil yapılırdı.
Günümüzde ilimizde şifa dağıtan termal suyumuz beş yıldızlı otellerle hizmet vermeye devam etmekte, bu sayede ilimiz ekonomisine de büyük katkılar sağlamaktadır. İlimiz bu anlamda geldiği termal turizm noktasında ilçeler dahil 11 adet beş yıldızlı otel ve 30.000 civarında yatak kapasitesi ile hem ilimiz hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.
1995 yıllarında merhum İsmet Oruç ve merhum Yılmaz Oruç kardeşler Ömer Havzası’nda bir termal oteli hizmete sunarak kaplıcadan termal tesislere geçmede önemli bir girişimde bulunmuşlardır zamanlar kimsenin cesaret edipte gündeme getiremediği termal otelin ilimizde başkent olmasının temelini atmışlardır. İlimizin termal başkenti olmasında çok büyük emekleri olan Yılmaz ve İsmet Oruç kardeşlerin mekanları cennet olsun.
Bütün bu nedenlerden dolayı termal suyun ilimiz ekonomisine katkısını artırmak, ilimize gelen misafirlerin daha fazla konaklamalarını sağlamak için ilimizi en iyi şekilde tanıtmalı, Afyonkarahisar ve yöresindeki gezilmesi, görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlere turlar düzenlenmelidir. Akdağ, Frig Vadisi, Kocatepe, Tarihi evleri ve konakları gezdirmek gerekir. Hatta tesisi sahiplerinin konaklar kiralayıp ya da satın alıp buralarda gelen misafirleri ağırlayıp, Afyonkarahisar mutfağını, yemek kültürünü vs. tanıtması lazım.
Gezilecek o kadar çok yer var ki Afyonkarahisar’ da…
Geçtiğimiz hafta seçimi yapılan Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’nı 26 yıl oda başkanlığında ve yönetiminde görev yapan, ayrıca 3 yıl TÜRMOB Disiplin Kurulu Genel Sekreterliği ve 3 yılda TÜRMOB Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu yönetim kurulu üyesi olan Erdal Sayar bu seçimde de başkan seçildi. Kendisine ve içinde bulunduğu camiaya hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyor. Tebrik ediyorum.
İlimizde son günlerde trafiğin yoğun olduğu kavşaklardaki trafik ışıklarının olduğu yerlerde küçük yaştaki çocukların mendil, su vb. şeyleri satması ve dilenmeleri sürücüleri rahatsız ediyor. Küçük çocukların bu tür davranışları hem trafiğin akışını tehlikeye sokuyor, hem de kazalara sebebiyet verebiliyor. Afyonkarahisar şehir merkezinde bu tür olayların önüne geçilmesi için yetkililerin önlem alması dileğiyle…
Geçtiğimiz günlerde ilimizdeki aşırı yağışların neticesinde Ayazini Köyü’nde meydana gelen selde bazı binalar hasar gördü. Can kaybı olmaması en büyük sevincimiz! Buradaki Orman ve Su İşleri Bakanı iken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, genel müdür, bakanlık sürecin 227 adet ‘’taşkın koruma ‘’ ve sadece İhsaniye İlçesi’nde 11 adet ‘’ taşkın koruma tesisi’’ Prof. Dr. Veysel Eroğlu döneminde yapılmıştır. Ayazini Köyü’nde inşa edilen taşkın koruma tesisinin bu son yağışlarda faydası olduğu görülmüştür. Şayet bu tesis olmasa idi afetin boyutu çok daha büyük olabilirdi.