İzleyicilerimiz, okuyanlarımız ya da bizi birazcık tanıyanlarımız bilirler ki, MİLLETİN SESİ’nde çıkan yazılarımız rasgele, tesadüfi, anlamsız ve maksatsız değildir. Ayağı yere sağlam basan mesaj yüklü özgün yazılardır. Hak ve millet davasının sesi olan yazılarımız, beslendiği kaynak bakımından pırıl pırıl gürleyen pınardan gıdım gıdım akmaktadır.
Çoğunlukla siyasi anlam yüklü köşe yazılarımız, birçok kişiye AĞIR yazıyorsun dedirtebilmektedir.
Arada bir mahalli yazdıklarımızda da siyasetin ama illaki de rahmani siyasetin izleri vardır. Vekâletini milletten, maaş, yolluk ve harcamalarıyla türlü imkânları yine milletin finanse ettiği devletten alan vekillerin görevi, içinden çıktığı millete hizmet, sıkıntı ve dertleriyle hemhal olmak, temsil ettiği yörenin daha iyi yaşam koşullarına kavuşması diye özetlenebilir.
Siyasetin PARALI ve pahalı olması Meclis’teki vekillerin hemen hemen %95’inin garibanların dışından olmasına sebep olmaktadır. Yeminini eden vekil, arkasından sayısız imkânlarla beraber SÜPER EMEKLİLİĞİ kazanmaktadır. “Bu uygun mudur?” diye sorgulamaya yeltenmeden hemen önce MİLLET’in değil partinin vekili olacağı telkiniyle baş başa kalmaktadır. Bütün bunlara rağmen milletvekilliğinin hakkını veren üç vekilimiz göze çarpmaktadır. Bu vekiller kamuoyunun gözü önünde koşturmuşlar ve mecliste de milletin dertlerini dile getirmişlerdir. Son dönemde zikredeceğimiz bu isimler sırasıyla şimdiki belediye başkanımız Burcu Köksal, Mahmut Koçak ve Sait Açba’dır. İlk ikisini anladık da üçüncüyü anlayamadık diyenler için, Afyonluların seçtiği meclis plan ve bütçe komisyon başkanlığı yaparken %99 hata paylı Zafer Havaalanı’nı milletin başına musallat edenlerden biridir denilebilir. Daha pek çok vekil seçmişizdir; hizmet edene, çivi çakana müteşekkir olmak gerek. Hedef ileri mutlu güçlü Afyonkarahisar’ımızın da içinde bulunduğu MUHTEŞEM TÜRKİYE değilse boşuna kürek çekiliyor demektir. Vekillerimizin böyle bir davası, birazcık da samimiyetleri aranan husustur.
Şimdi dikkatlerimizi Ankara Sanayi Odası’nın "İllerin Teknolojik Gelişmişlik Endeksi" raporuna göz atmaya çağırıyorum: Bu rapor 2025 yılına aittir tazedir, günceldir. Ege Bölgesi’nde en alt sıralarda, TR33 bölgesinde de sonuncuyuz.
• Bir önceki yıl 24. sırada olan Kütahya 18. sıraya yükselmiştir. (Türkiye ortalaması)
• Bir önceki yıl 56. sıradan 55. sıraya yükselen Afyonumuz nasıl da fırlamış!?
Egenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı, YALDIZLI laflardan öte bir anlam taşımıyor. Büyüyoruz, gelişiyoruz, uçarak kaçıyoruz laflarının altı da boş çıkıyor. Türkiye’de 81 il arasında 55. sıra hiç de sevimli gelmiyor. Rapor, şehrimizin teknoloji üreten, yenilik çıkaran, genç aklı burada tutan bir merkez olarak görmüyor. Değişmez propagandalar var ki hepimiz, hepiniz aşinasınız bunlara;
Mermerimiz var, termalimiz, lokumumuz, sucuğumuz, kaymağımız var, ikinci OSB kuruyoruz, yolların kesişme noktasıyız tekerlemeleri örnek gösterilebilir. Bunlar basamak yükseltmeye yetmiyor. Bir gerçek var ki CUMHURİYET’in kazanıldığı topraklardayız.
İnovasyon - Ar-Ge çalışmaları, patent başvuruları, genç yeteneklerin kaç yeni fikir doğurduğu ve bu gençleri Afyon’da tutup tutamadığınız önemli. Kütahya neyi doğru yapıyor da bir yıl içinde 6 basamak yükselerek 81 il içinde 18. sıraya yükseliyor? Soru vekillerimizedir.
5-6-7 vekil çıkarırken çoğu iktidar partilerinden olduğu dönemlerde dahi vekillerimizin yeterince çalışmadığını söyleyebiliriz. Afyon’umuzun hayrına olan işlerde muhalefet milletvekillerinin de destek vereceği kuşkusuzdur.
• Üniversitelerimiz bilim ve teknoloji üretip sanayi ile koordineli çalışmak zorundadır.
• STK’ların seçimlerinde iki dönemden fazla adaylığa (istisnai durum hariç) kapı kapanmalıdır.
• Millet davasına sahip çıksın diye seçilen vekillerin Afyon’la alakasını neredeyse sıfırlayıp Ankara’yı mesken tutmaları da yanlıştır.
• Cuma, bayram, kandil mesajlarının yanına ilim, teknoloji, sanat, spor başarılarının müjdeleri eklenmelidir.
Bunlar ağır geliyorsa sayın vekillerimiz! Basit ama kötü görüntü veren ve 4 yılı aşkın bir zamandır KARA örtüyle kaplı Milli Birlik Caddesi'ndeki Sülüm Camii minaresindeki örtüyü kaldırtıverip bu rezalete son veriniz. Bu davet ve teklifi bir yıl sonra tekrarlamayalım.
Afyon Milletvekillerine Sitem!
Yayınlanma :
17.04.2026 01:54
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: