GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ İLE
KARA PROPAGANDALARI AŞMA
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen "Antalya Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı 2016’da yaptığı konuşmada; “2016 yılında özellikle turizm alanında ciddi sıkıntılar yaşadık. 2017 turizminin kültürel faaliyetlerin etkisiyle ülke genelinde eskisinden daha parlak bir tablo çizeceğini” söyledi.
Bu konuşmayı 2016 yılının Eylül ayında yapıyor…
Bakanın bu konuşmasıyla beraber yine aynı günlerde Fransa’da Paris Porte de Versailles Fuar Merkezi’nde düzenlenen IFTM Top Resa 38’inci Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan fuar ve tur operatörleri kurvaziyer ve konaklama turizminde 2017 yılı kayıplarının ürkütücü boyutlara ulaştığını dile getirdi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Fahrettin Çiçek de aynı toplantı sonucunda yaptığı açıklamada "Paris’te fuardaydım. Maalesef ilk fuarımızın verimli geçtiğini söyleyemem. Aşılması gereken çok daha zorlu bir süreç bizi bekliyor. Orta Avrupa ülkelerinde ’İslamofobi’ hastalığı yerini ’Türkofobi’ye bırakmış. Türkiye ile ilgili çok ciddi sıkıntı var. Türkiye ve Kuzey Afrika ülkeleri ikinci plana atılmış. Önümüzdeki sezonla ilgili tur operatörleri çok çekingen. Önümüzdeki bu engelleri aşmak için çalışmalara şimdiden başlamamız gerekiyor. Bu sene krizi bir şekilde yönettik. Asıl sıkıntı 2017 yılında başlayacak. Çünkü elimizde bir potansiyel yok. Eğer bu noktadan devam edersek sektörü yükseltmemiz çok zor. Bu pazarlardaki kapasitelere şimdiden müdahale etmek zorundayız. Verilecek destek ve teşvik programlarına şimdiden karar vermemiz gerekiyor. Birlikte tanıtım, birlikte ağırlama, akaryakıt desteği gibi teşvikler şimdiden açıklanmalı. Uçakların yönünü Türkiye’ye çeviremezsek onlar rotasını bulur."diyor...
Bununla beraber Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Aralık ayı konut satış İstatistikleri’nde belirttiği gibi Türkiye genelinde yabancılara yapılan konut satışlarında bir önceki yıla göre %20,3 azalma görüldü.
Turizmdatabank’ın hazırladığı 2015/2016 Krizinde Türkiye Turizmi Araştırması kitabına göre, 2016 yılında 10 milyon turist kaybeden Türkiye turizmi, 15’inci sıraya geriledi.
Turizmgazetesi.com’un editörü Fehmi Köfteoğlu'nun yaptığı araştırmalara göre bu genel durumun yanı sıra Akdeniz turizmindeki rekabette de düşüş yaşandı. Fransa, İspanya ve İtalya’nın ardından 4’üncü sırada olan Türkiye 2016’da Yunanistan’ın gerisine düşerek 5’inciliğe indi.
Kısacası yetkililerin ve işin içinde olanların ifadeleri ile 2017 yılı turizmi parlak geçmeyecek…
Nedenini hepimiz biliyoruz…
FETÖ darbe girişimi ve kara propagandaları…
Gezilecek, görülecek turizm alanlarındaki ve şehirlerindeki terörist eylemlerde turist ölümleri…
Hatta son Reina baskını…
Ve AB’nin ve ABD’nin (Obama Hükümetinin) Türkiye karşıtı tutumu…
Yukarıda (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Fahrettin Çiçek’in konuşmasında altını çizdiğim Birlikte tanıtım, birlikte ağırlama, önerisini biz de en azından 2018 yılına yatırım olması amacıyla uygulayabiliriz…
Ülke Turizminin canlanması için 2017 yılı kendimizi tanıtma, ülkemizde huzurun ve güvenin olduğuna dair teminat verme yani misafir çağırma yılımız olmalıdır…
Sadede gelecek olursak; herkesin malumudur bizim her yıl ilkbahar başlangıcı ve yaz başlangıcında düzenlediğimiz Klasik Müzik Festivalimiz ve Jazz Müziği Festivalimiz var. Birkaç gün önce bu festivalleri düzenleyen ve festivallerle ile özdeşleşen Hüseyin Başkadem ile görüştüm…
‘Durum nasıl, hazırlık yapıyor musun?’ diye sorduğumda “Abi festivale gelmek için can atan birçok yabancı sanatçı bildiğin sebeplerden dolayı bu sene gelmekten imtina ediyor. Kaliteli sanatçıları ikna etmekte zorlanıyorum. Biliyorsun geçen sene de İstanbul’daki patlamalarda turistlerin ölmesi üzerine konserleri zorluklarla gerçekleştirdik” dedi…
FETÖ’nün finansörlüğünde özellikle Avrupa’da maksatlı olarak öyle organize karalamalar yapılıyor ki sadece sanatçılar değil sıradan turistler bile can korkusu ile ülkemize gelmekten korkutuluyorlar…
Türkiye adeta bir diktatörün yönetiminde bir Suriye, bir Irak bir Lübnan gibi gösteriliyor ve karalanıyor…
İşte biz de bu noktada bu sene yapılacak olan festivalleri daha da yaygınlaştırmalıyız, sanatçı anlamında daha da zenginleştirmeliyiz ki gönüllü turizm elçilerimiz olacak olan bu sanatçılara yapılan bu maksatlı karalamaların asılsız olduğunu göstermeliyiz” diye düşünüyorum…
Afyonkarahisar için deryada bir tas su olan bu ev sahipliği sayesinde gerçeği gören gönüllü turizm elçileri ile ülke turizmini girdiği kriz ve kara propagandalar bir nebze de olsa bertaraf edilmiş olur…
Çünkü bu yıl yapılacak olan festival Afyon’un festivali değil, turizme katkı ve Türkiye’nin karalanmasına karşı kendini kanıtlama duruşunun ifadesi olacak…
Benim ki etkin ve yetkin yöneticilere bir öneri…
Yorumlar
Kalan Karakter: