ŞEHİR TRAFİĞİ İÇİN NE YAPILABİLİR?
Yayınlanma :
24.06.2020 05:36
Güncelleme
: 24.06.2020 05:36
Şehir içi minibüslerin güzergâhlarında özellikle Kurtuluş Caddesi, İmaret önü, Bankalar Caddesi, Kadınana Caddeleri gibi trafiğin çok yoğun olduğu yollarda bazı düzenlemeler yapılarak hızlı trafik akışı sağlanabilir.
Trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde duraklama yerleri yeniden düzenlenmeli ve kurallara uygun duraklama yapılması sağlanmalıdır. Ana caddeler de paralı-parasız araç parkına kesinlikle izin verilmemeli.
Yayalar; trafik kuralları sanki motorlu araç sürücüleri içinmiş gibi davranıyor ve kurallara hiç riayet etmiyorlar. Yayalar da trafik kurallarına uymalı. Karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçitleri kullanılmalı. Görevliler gerekli düzenlemeleri yapmalı yayanın keyfi, düzensiz geçişine müsaade etmemeliler.
İmaret Camii’nden Resmi cenaze törenleri de dâhil olmak üzere bütün cenaze törenlerine son verilmeli. Cenaze törenleri nedeniyle trafik tıkanması yaşandığı vatandaşa münasip bir dille anlatılmalıdır. İnsanlara verilen eziyetin vebali uygun bir şekilde Müftülük tarafından izah edilmeli ve İmaret Camii’nde cenaze kaldırma âdetine son verilmelidir.
Uzun vadede alınması gereken tedbirlere gelince; Kurtuluş, Bankalar ve Kadınana Caddeleri, Ordu Bulvarı, Gazlıgöl Caddesi civarları trafik yoğunluğu çok fazla olan yerler olarak görülmektedir. Bunun bir nedeni de Resmi Kurumların buralarda yoğunlaşmış olmasından kaynaklanmaktadır.
Şehir merkezi eskiden Anıtpark civarı iken şu an yeni yerleşim yerlerinin açılması ile şehrin merkezi Atatürk Caddesine doğru kaymıştır. Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi şehrimizin her bölgesinden ulaşımı rahat olan merkezi konuma gelmiştir. Valilik ve Belediye binaları bu güzergâha taşınırsa hem vatandaşın rahat ulaşımı sağlanmış olur hem de Kurtuluş, Anıtpark ve yan bağlantı yollarındaki trafik yoğunluğu azalır.
Eski Devlet Hastanesi Valilik ve Resmi Daireler için pekâlâ düzenlenebilir. Halil Ağa Semt pazarının yanına yeni Belediye Hizmet binası yapılabilir. Eski Devlet Hastanesini Valilik binasına dönüştürmek mümkün değilse Tarım İl Müdürlüğü arazisi Valilik binası için değerlendirilebilir.
Şimdiki Valilik hizmet binası ve eski Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi binaları Kent Müzesi veya Sanat gösteri merkezi olarak düzenlenirse Şehir tanıtımı ve turizmi için çok uygun olur.
Tarım İl Müdürlüğü, Karayolları 31.şefliği, Jandarma Alay Komutanlığı, Beton Travers Fabrikası, şehrin dışına çıkarılmalı.
Trenle konteyner taşımacılığı için yenice mahallesinden yeni yükleme ve boşaltma yerleri yapılmalı.
Jandarma Alay Komutanlığı binası hizmet bölgelerine yakın olan bir yere taşınabilir. Mesela Konya çevre yolu üzerine havaalanı veya açık ceza evinin oralara uygun bir yere yapılabilir. Jandarmanın boşaltacağı bina Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olabilir.
Salar, Sülün, Ataköy, Hıdırlık, oradan bir kolu Kocatepe’ye, İmaret, Çavuşbaşı, Kent ormanı yeni Emniyet Müdürlüğü. Erkmen, Üniversite Hastanesi, Oteller bölgesi, Kütahya kavşağına kadar ulaşan teleferik hattı üzerinden ulaşım yapılabilir mi? Rantabl olur mu? Üzerinde düşünülmelidir.
Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü yapıldı ama devamında yapılması gereken yollar, bağlantı yolları tamamlanamadı, dolayısıyla tam olarak istifade edilemiyor. Bu köprüden Organize Sanayi bölgesine, Karşıyaka Mahallesi ve Uydukent istikametine yollar açılmalı, Pazar yeri, Galericiler Sitesi ve Sebze hali arkasına çıkan yollar yapılsa ulaşım kolaylaşır, Maliye ve Jandarma kavşaklarında rahatlama olur.
Şimdilik bizim tekliflerimiz bunlardır. Şehrimizi güzelleştirmek, yaşanır hale getirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Birlik içinde karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ile bütün sorunlarımızın üstesinden geliriz. Yeter ki iyi ve güzel hizmetlerde birbirimize destek olalım. Beldemiz için çalışanlardan Allah razı olsun. Hayırlı, güzel işler yapan, emek harcayan yiğitler selam olsun. Allah güç kuvvet versin. Hoşçakalın, Sağlıcakla kalın.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: