Giresun Görele’de infial yaratan cinsel istismar iddiaları üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sessizliğini bozdu. Basına yansıyan haberlerin ardından yapılan açıklamada, 16 yaşındaki mağdur çocuğun ve ailesinin korunması için tüm imkanların seferber edildiği belirtildi.

Psikososyal Destek ve Danışmanlık Tedbiri
Bakanlık, olayın adli makamlara intikal ettiği andan itibaren sürecin titizlikle yönetildiğini vurguladı. Uzman ekipler aracılığıyla şu adımlar atıldı:
• Mağdur çocuk ve ailesine yönelik uzun süreli psikososyal destek çalışmaları başlatıldı.
• Çocuğun üstün yararı ilkesi gözetilerek gerekli danışmanlık tedbirleri hızlıca devreye alındı.
"Sanığın En Ağır Cezayı Alması İçin Müdahil Olacağız"
Bakanlık açıklamasında, sadece sosyal destekle yetinilmeyeceği, hukuki sürecin de bizzat takipçisi olunacağı ifade edildi. Yapılan duyuruda, "Sanığın en ağır cezayı alması için açılacak davaya müdahil olacağız" denilerek yargı sürecindeki kararlılık vurgulandı. Ayrıca çocukların her türlü istismardan korunmasında "sıfır tolerans" ilkesinden taviz verilmeyeceği hatırlatıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: