Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı programda gündeme dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Başkan Doğan, özellikle Uğurcan Çakır’ın Galatasaray’a transfer süreci ve Galatasaray'da yaşanan transfer gerilimlerine dair sert ifadeler kullandı.
Uğurcan Çakır’ın ayrılık sürecine değinen Başkan Ertuğrul Doğan, tecrübeli kalecinin İstanbul takımlarına gitmek istediğini bizzat iletmesinin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirtti. Takım kaptanlığı yapmış bir oyuncunun bu talebinin beklentilerinin dışında olduğunu vurgulayan Başkan Doğan, “Gitmek isteyen oyuncuya engel olmayız ancak Trabzonspor’un değerleri her şeyin üzerindedir” mesajını verdi.

Takımda kalmak istemeyen hiçbir oyuncunun zorla tutulmayacağını ifade eden Doğan, kulübün önceliğinin karakterli ve aidiyet duygusu yüksek futbolcular olduğunu dile getirdi. Trabzonspor’un kimliğini taşıyabilecek isimlerle yola devam etmek istediklerini belirten başkan, bu yaklaşımın kulüp politikası olduğunu söyledi.
“Uyarmamıza Rağmen Transfer Ettiler”
Başkan Doğan’ın açıklamalarında dikkat çeken bir diğer başlık ise devre arasında gündeme gelen Renato Nhaga transferi oldu. Bordo-mavili kulübün oyuncuyla anlaşma sağladığını belirten Başkan Doğan, Galatasaray’ın daha yüksek teklif sunarak transferi sonuçlandırdığını ifade etti.
Bu süreçte sarı-kırmızılı kulübü uyardıklarını vurgulayan Başkan Ertuğrul Doğan, “Buna rağmen daha yüksek bedelle transferi gerçekleştirdiler” diyerek tepkisini dile getirdi. Trabzonspor’un transfer süreçlerinde kulüpler arası saygıyı ön planda tuttuğunu belirten Doğan, bu tür yaklaşımların Türk futboluna zarar verdiğini savundu.

Açıklamalarının sonunda Galatasaray ile ilişkilerin bu süreçten etkilendiğini ifade eden Doğan, kulüp olarak prensiplerinden taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: