Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından başlatılan ürün kontrolleri devam ediyor. Gerçekleştirilen kontroller ile ilgili kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "2025 üretim yılında havza ürünlerimiz ekiliş alanlarında Uzaktan Algılama(UA) ve Coğrafi Bilgi Sistemleri(CBS) yöntemleri ile referans parseller aracılığıyla farklı zamanlarda elde edilen uydu görüntüleri kullanılarak beyan doğrulama çalışmaları yürütülmektedir. Bu çerçevede yapılan çalışmanın kontrolü için İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekiplerince sahada 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sisteminde(ÇKS) beyan verilen ürünlerin doğruluğu ve ekiliş kontrolleri yapılmaya devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Afyonkarahisar'da Tarımsal Kontroller Devam Ediyor
Afyonkarahisar’da ekimi yapılan tarım ürünlerinde hasat verimliliği ve kalite için gerçekleştirilen ürün kontrolleri devam ediyor.
Yayınlanma :
29.09.2025 11:58
Güncelleme :
29.09.2025 11:58


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: