Jandarmadan Siber Farkındalık Eğitimi
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 ayda 680 öğrenci, 40 öğretmen ve 78 vatandaşa siber güvenlik konularında eğitim verildi.
Yayınlanma :
01.04.2026 12:29
Güncelleme :
01.04.2026 12:29
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından 01 Ocak-31 Mart 2026 tarihleri arasında Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri kapsamında eğitimler gerçekleştirildi. Merkez ilçe Sülümenli ve Salar beldeleri ile Çay ve İhsaniye ilçelerinde bulunan okullarda düzenlenen eğitimlerde 680 öğrenci ve 40 öğretmene ulaşıldı.
Eğitimlerde; siber farkındalık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılık ve sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.
Eğitimlerde ayrıca 78 vatandaşa yasa dışı bahis, oltalama, bankacılık ve ödeme sistemlerinde dolandırıcılık konularında eğitim verilerek el broşürü dağıtıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: