Kış lastiği takma zorunluluğu önceki yıllarda 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında uygulanıyordu, ancak 15 Kasım’dan 15 Nisan 2026 tarihine kadar 5 aylık dönemde uygulama özellikle Ticari Araçlar için zorunlu hale geldi.
Afyonkarahisar’da ticari araç sahipleri bugün itibariyle para cezası kesilmemesi için kış lastiği taktırmaya başladı. Otomobil Bakım ve Lastik servislerinde yoğunluk sürüyor.

Yapılan denetimlerde, kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan firmalara, bu yıl için 5 bin 856 lira idari para cezası uygulanırken kış lastiği kullanmayan sürücüler için trafik denetimleri artırılacak ve cezalar devreye girecek.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kış lastiği kullanımının önemli olduğunu vurgularken, ceza uygulamalarının titizlikle gerçekleştirileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Yetkililer, kış lastiği takmamanın sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini riske atacağını, bu nedenle kış şartlarında araçların uygun lastiklerle yol almasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Ayrıca, 15 Kasım sonrası yapılacak denetimlerde, lastiklerin yanı sıra, sürücülere ait diğer güvenlik unsurlarının da gözden geçirileceği ifade edildi.
Afyonkarahisar'da da bu uygulamanın son bulmasıyla birlikte sürücüler, hız sınırlarına ve trafik kurallarına uymaya devam etmeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Kış lastiği takılmadığı takdirde, 2026 yılı itibariyle 5 bin 856 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Afyonkarahisar’da 15 Kasım sonrası, özellikle kar yağışı ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarının etkisiyle trafik kazalarının ciddi oranda artma riski bulunuyor. Bu nedenle kış lastiği kullanmak, sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda hayat kurtarıcı bir önem olarak görülürken Afyonkarahisar için çok soğuk bir kış mevsimi olacağı tahmin ediliyor.
ÖZEL HABER- İREM GÜRBÜZ
Yorumlar
Kalan Karakter: