“Parsadan Bu Günleri Görseydi, ‘Ben Daha Masumum’ Derdi”
Milletvekili Özkaya, 1990’lı yılların sonunda Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olduğu bir olayı anlatarak, “Meşhur dolandırıcı Selçuk Parsadan yargılanıyordu. Savcının cezalandırma talebine öfkelenip hakaretler savurdu, saldırmaya kalktı. Savcı da cüppesini çıkarıp ona hakaret etti. Jandarma Parsadan’ı salondan çıkardı ve bu olaydan ayrıca ceza aldı,” ifadelerini kullandı.
Özkaya, bu olayı hatırlatanın Özgür Özel’in savcı Akın Gürlek hakkındaki açıklamaları olduğunu söyleyerek, “Parsadan bugünleri görseydi, İstanbul’daki yolsuzluk ve hırsızlık örgütleri için ‘Ben bunlardan çok daha masumum’ derdi herhalde,” ifadelerini kullandı.
“Savcıyı Tehdit Eden Suçun Kendisinin Üzerine Geldiğini Anlar”
Özkaya, açıklamasının devamında savcı ve hakimlere yönelik tehdit dilini eleştirerek şu ifadelere yer verdi:
“Yolsuzluk yapanlar ile hırsızları savunanlar, hakime, savcıya ve emniyet mensuplarına hakaret ve tehdit etmeye başlıyor. Geçmişte yaşadıklarımız bunu gösteriyor. Eğer Cumhuriyetin kurucusu olduğunu iddia eden bir partinin genel başkanının şikayeti varsa, bunu Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) iletmelidir. Savcıyı tehdit ediyorsan, demek ki soruşturma sana ve en yakın çevrene kadar ulaşmış.”
“Adaleti Tehdit Eden Hiç Kimse Başarılı Olamamıştır”
Adalet sistemine karşı tehdit dili kullananların geçmişte başarılı olamadıklarını vurgulayan Özkaya, sözlerini şu cümleyle tamamladı:
“Son söz: Yediğin hurmalar, gün gelir seni tırmalar.”
1990’lı yılların sonu idi, meşhur dolandırıcı Selçuk Parsadan Ankara Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor, ben de bir başka sanık müdafii olarak duruşma salonunda sıramızın gelmesini bekleyerek duruşmayı izliyordum.
— Ali ÖZKAYA 🇹🇷 (@avaliozkaya) June 4, 2025
Savcı cezalandırılması yönünde mütalaa verince Parsadan birden…
Yorumlar
Kalan Karakter: