Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde yürütülen ve İspanya ile Litvanya’nın proje ortağı olduğu “Dijital Geleceğe Adım: Mahkûmlar İçin Dijital Okuryazarlık” projesi kapsamında heyet, Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, hükümlülerin teknolojik becerilerini artırmayı hedefleyen uluslararası projenin detayları ve gelinen aşama hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.
DİJİTAL OKURYAZARLIK İLE TOPLUMA ENTEGRASYON
Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Dijital Geleceğe Adım: Mahkûmlar İçin Dijital Okuryazarlık” projesi, hükümlülerin ceza infaz kurumlarındaki süreçlerini verimli geçirmelerini ve tahliye sonrası toplumsal yaşama daha kolay uyum sağlamalarını amaçlıyor.
Projenin temel hedefleri şu şekilde sıralanıyor: Hükümlülerin modern dijital beceriler kazanmasını sağlamak. Dijital okuryazarlık seviyelerini yükselterek istihdam edilebilirliklerini artırmak. Uluslararası tecrübe paylaşımı ile rehabilitasyon süreçlerini dijital araçlarla güçlendirmek.

"ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÇOK KIYMETLİ"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, projenin toplumsal rehabilitasyon açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Vali Aktaş, “Uluslararası ortaklarla yürütülen bu tür projeler, modern infaz sistemlerinde dijital dönüşümü yakalamak adına büyük bir adım. Emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve tüm yabancı konuklarımıza teşekkür ediyor, proje ekibimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, projenin sonraki aşamalarına dair gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: