Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren karar, kamu alacaklarının tahsiline ilişkin uygulamalarda önemli bir değişiklik yaptı. Düzenleme ile vergi borçlarının taksitlendirilmesinde uygulanan teminatsız tecil sınırı yeniden belirlendi.
TEMİNATSIZ TECİL LİMİTİ YÜKSELTİLDİ
Yapılan değişiklik kapsamında, daha önce 250 bin TL olarak uygulanan teminatsız taksitlendirme sınırı 10 milyon TL’ye çıkarıldı. Böylece mükellefler, belirlenen tutara kadar olan borçlarında teminat göstermeden taksitlendirme talebinde bulunabilecek.
UYGULAMANIN KAPSAMI
Yeni düzenleme, vergi borcu bulunan gerçek ve tüzel kişilerin ödeme kolaylığını artırmayı hedefliyor. Karar ile birlikte daha geniş bir borç aralığında teminat şartı olmadan erteleme ve taksitlendirme imkânı sağlanacak.
AMAÇ: TAHSİLAT SÜRECİNDE KOLAYLIK
Uygulamanın, kamu alacaklarının tahsil sürecini daha esnek hale getirmesi ve mükelleflerin ödeme planlarını kolaylaştırması amaçlanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: