Ankara’da dikkat çeken bir dava kamuoyunun gündemine geldi. Necla Özmen (55), biyolojik babasının ABD Başkanı Donald John Trump olduğunu ileri sürerek Ankara 27. Aile Mahkemesi’nde babalık davası açtı. Mahkeme, iddiaların somut delillere dayanmadığını belirterek davanın reddine karar verdi.

Dava dilekçesinde 1970 doğumlu olduğunu belirten Özmen, nüfusta Satı ve Dursun Özmen’in çocuğu olarak kayıtlı bulunduğunu, kendisini büyüten babası Dursun Özmen’in 2009 yılında vefat ettiğini ifade etti. Özmen, kendisini büyüten annesi Satı Özmen’in ise 2017 yılında gerçeği açıkladığını iddia etti.
Necla Özmen, kendisini büyüten annesinin, biyolojik annesinin Sophia isimli ABD vatandaşı bir kadın olduğunu söylediğini, bu kişinin Donald Trump’tan hamile kaldığını ve doğum sonrası bebeği kendilerine verdiğini anlattığını öne sürdü. Özmen, babalık bağının netleşmesi için DNA testi yapılmasını talep etti.

Ankara 27. Aile Mahkemesi, 10 Ekim tarihli kararında; dava dilekçesinde iddiayı destekleyecek nitelikte somut delil bulunmadığını vurguladı. Kararda, eksikliğin usule değil esasa ilişkin olduğu, bu nedenle davacıya süre verilmesinin de mümkün olmadığı belirtildi. Mahkeme, delilsiz iddialarla yargılama yapılamayacağı gerekçesiyle davanın reddine hükmetti.
KARAR İSTİNAFA TAŞINDI
Necla Özmen, mahkeme kararını istinafa taşıdığını ve ayrıca ABD Büyükelçiliği ile ABD’deki ilgili mahkemelere de dilekçe gönderdiğini açıkladı. Trump’la görüşmek istediğini belirten Necla Özmen, tek amacının biyolojik babasının kim olduğunu öğrenmek olduğunu söyledi.
“Ben sadece gerçeği bilmek istiyorum. DNA testiyle bunun ortaya çıkmasını istiyorum. Kendisine zarar vermek gibi bir niyetim yok,” diyen Özmen, Trump’ın kendisini geri çevirmeyeceğine inandığını da dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: