Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, Ahmet Ömer Kocaşaban İlkokulu'na gerçekleştirdiği ziyaretle duygusal ve samimi bir buluşmaya imza attı.
Okuldaki bir öğrenci, sınıf başkanı seçilirse “Emniyet Müdürümüzü sınıfımıza getireceğim” vaadinde bulunmuştu.
Bu anlamlı buluşmada İl Emniyet Müdürü Erol'a; Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de eşlik etti.
"Çocukların Demokratik Taleplerini Karşılıyoruz"
Okuldaki konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, çocukların sınıf başkanlığı seçimlerinde sergilediği demokratik tavra ve davetlere dikkat çekerek, "Öncelikle çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız, sınıflarda demokrasi gereği seçim yapıyorlar, sınıf başkanlığı seçimi yapılıyor. Seçim kampanyalarında, kendilerinin seçilmesi için 'Bizi başkan seçerseniz Valimizi, Emniyet Müdürümüzü, Jandarma Komutanımızı getireceğim' diyerek iddialı vaatlerde bulunuyorlar. Sağ olsun ilimizin önde gelen bürokratları da bu davetlere uyuyorlar. Biz de Milli Eğitim olarak kendilerine eşlik ediyoruz." Dedi.
Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı’dan Şiir Ricası
Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı da öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Sohbet esnasında, bir öğrenciden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ulu Önder Atatürk temalı bir şiir okumasını isteyerek milli duygulara vurgu yaptı.
“Büyüklerinizi Uyarın”
İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol ise konuşmasında özellikle trafik güvenliğine vurgu yaparak öğrencilere önemli bir sorumluluk yükledi. Müdür Erol, "Öncelikle çok mutluyuz. Size bir kitap verdik. Bu kitabın içinde sizin için hazırlattığımız Trafik Ceza Rehberi var. Büyüklerimiz araba kullanırken nelere dikkat etmeli, bunlar yazıyor. Trafik kazaları oluyor ve hepimiz çok üzülüyoruz. Biz sizinle çok güzel bir etkinlik başlatıyoruz. Bu bilgilendirme kitabını okuyarak büyüklerimizi uyarıyoruz. Ailenizle bir yere giderken, 'Anneciğim, Babacığım, kurallara dikkat edelim' diyelim. 'Şu suçun karşılığı budur' diyelim. Trafik polisimizin yazdığı tutanaklar var, bunları doldurup bize ulaştırırsanız biz de çok mutlu oluruz. Aile bizim için çok önemli." Şeklinde konuştu.
Erol, öğrencilere dağıtılan trafik ceza rehberi aracılığıyla, ailelerini trafik kurallarına uyma konusunda uyarmaları çağrısında bulundu ve bu bilgilendirme çabasını destekleyeceklerini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: