Afyonkarahisar’da siyaset gündemini hareketlendiren gelişmenin ardından çok sayıda CHP’li belediye binası önünde toplandı. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Parti’ye katılacağı yönündeki açıklamalar sonrası gerçekleştirilen buluşmada partililer sloganlar atarken, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız da açıklamalarda bulundu.
"Seçmenin Oyuna Saygısızlık Yapıldı"
Türkeli gazetesine konuşan CHP eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Burcu Köksal’ın kararını sert bir dille eleştirdi. Akyıldız, "Burcu Köksal partimizden istifa ederek AK Parti'ye geçti. Kendisine oy verenleri hiçe saymasını eleştiriyoruz. Bugüne kadar en ağır eleştirileri yönelttiği partiye katıldı. Kendisi 'Atatürk'ün çocuğuyum' diyordu, şimdi ise Atatürk’e laf edenlerin yanına geçti." Dedi.
"Bağımsız Kalmalıydı"
Siyasi etik vurgusu yapan Akyıldız, “Partiyle ters düşebilir veya istifa edebilir, buna bir şey demeyiz. Ancak böyle bir durumda bağımsız kalmalıydı. Aldığı oylar kişisel değil, partinin oylarıdır. Bir sonraki seçimde kimin kazanacağını herkes görecek. Zor günlerde partisini bırakıp kaçanları kınıyoruz. Biz genel başkanımızın yanındayız." ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: