Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Salar beldesinde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde toplam 83 vatandaşa “Kadına El Kalkamaz” projesi ve KADES uygulaması hakkında detaylı bilgiler verildi.
Gerçekleştirilen faaliyet kapsamında, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik farkındalığın artırılması hedeflenirken, vatandaşlara şiddet olayları karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı.
“Kadına El Kalkamaz” Projesi Anlatıldı
Bilgilendirme faaliyetinde, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kadına El Kalkamaz” projesi hakkında vatandaşlara kapsamlı bilgi sunuldu. Projenin amacı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve mağdurların korunmasına yönelik bilinç oluşturulması olarak aktarıldı.
Jandarma ekipleri, aile içi şiddetin sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, şiddetin önlenmesinde vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığını vurguladı.

KADES Uygulaması Tanıtıldı
Etkinlik kapsamında Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında da vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Uygulamanın, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda hızlı şekilde güvenlik güçlerine ulaşabilmesini sağladığı anlatıldı.
Jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara KADES uygulamasının nasıl indirileceği, nasıl kullanılacağı ve hangi durumlarda başvurulabileceği uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca uygulamanın kadınların güvenliği açısından önemli bir koruyucu mekanizma olduğu ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: