BAŞIBOŞ KÖPEKLER PARÇALIYOR!
Konuyla ilgili olarak site sakinlerinden Whatsapp ihbar hattımıza gelen fotoğraflarda dağınık bir şekilde ve ağzı yırtılmış halde bulunan çöplerin görüntüsü mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.
Zafer Sitesinde ikamet eden ve bu durumdan çok rahatsız olduğunu ifade eden Mustafa Öztaylan: “Sitemiz önünde bulunan çöplerle ilgili çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Daha önceki Belediye Başkanlığı döneminde mahallemizde bulunan çöp konteynırları kaldırılmıştı. Bizde çöp konteynırlarımız olmadığı için çöpümüzü poşetlerle dışarıya çıkarıyoruz. Fakat saatinde çöp atmayanlar veya önce atanların yüzünden burada tam bir çevre kirliliği ve sağlığı ciddi anlamda tehlikeye atan bir görüntü var. Belediye yetkililerimizden bu konuya bir çözüm bekliyoruz”dedi.
“ÇÖP KONTEYNIRI İSTİYORUZ”
Geçmiş yıllarda sitelerinin önünde çöp konteynırlarının olduğunu ve daha sonra kaldırıldığını aktaran Öztaylan: “Mahallemize yeniden çöp konteyneri istiyoruz. En azından böyle dağınık bir görüntü olmaz. Bu görüntü bizim sitemize yakışmıyor. Burada çevre açısından kirli bir görüntü var. Ayrıca sağlık açısından hiç uygun değil. Burada yaşayan site sakinleri ve buradan geçen herkes için bu görüntü hoş değil. Maalesef çöp çıkarma saatlerine uyulmuyor. Ya erken ya da geç saatte çöp çıkarılıyor. O da sahipsiz başıboş köpeklerin gelip çöpleri dağıtması ile birlikte daha kötü bir hal alıyor. İnanın yaz aylarında kokudan duramıyoruz”dedi.
“VATANDAŞA SALDIRIYORLAR”
Site sakinlerinin saat kavramına dikkat etmeden çöp çıkardıklarını belirten Mustafa Öztaylan: “Selçuklu Mahallesi, Adnan Kahveci Caddesi, Zafer sitesi sakinleri olarak günlük rutin olarak atılan ve toplanan çöpler; vatandaşlar tarafından saat gözetimi yapılmaksızın dışarıya bırakılıyor. Biliyorsunuz son yıllarda malum olan bir konu var sokak köpekleri;başıboş, o kadar çok köpek var ki;bu çöpler köpekler tarafından götürülüyor. Ve parçalanıyor. Aynı zamanda başıboş köpekler yoldan geçen vatandaşa saldırıyor. Sabah işe giderken dahi zorlanıyoruz. Her an bir köpek üzerimize gelecek mi diye tereddüt ediyoruz. Bu korkuda çocuklar için hiç hoş değil. Daha önce çöp konteynırları vardı. Bunlar kaldırılınca böyle bir tablo ortaya çıktı. Çevre sakinleri olarak çöp konteynırlarının tekrar yerlerine konulmasını istiyoruz. Hem çevre kirliliği, hem de insan sağlığını tehdit eden bu durumun düzeltilmesini istiyoruz” dedi. >>ÖZEL HABER: YASİN AY
Yorumlar
Kalan Karakter: