RSP’Lİ ÖĞRENCİLERDEN KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "Türkiye Entelektüel Oyunları" kitap okuma yarışmasında Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencileri il birincisi oldu.
Afyonkarahisar TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Emin İntepe, TÜGVA Genel Başkan Yardımcıları Mesut Öndeş ve İsmail Mazman, TÜGVA İl Başkanı RAMAZAN SAMİ ÇINAR VE yönetimi ile çok sayıda çeşitli STK temsilci ve TÜGVA üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Yarışmada gösterdikleri üstün başarıyla dikkat çeken RSP öğrencileri Yiğit Emrullah Temir ve Medine Güngör ile danışman öğretmenleri Kenan Ekici, ödüllerini TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öndeş’in elinden aldı.
“RSP ÖĞRENCİLERİ BİZ BURADAYIZ DEDİLER”
RSP Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gizem Esma Kabadayı, öğrencilerinin gönüllü katılımıyla yürütülen kitap okuma projesinde Afyonkarahisar birinciliğine uzanan süreci anlatarak, elde edilen başarının disiplinli çalışma ve inançla geldiğini belirtti. Kabadayı, “Bu projede tüm öğrencilerimiz tamamen gönüllü olarak yer aldı. Türkiye Entelektüel Oyunları Kitap Okuma Yarışması’na katılmak isteyen öğrencilerimizle süreci birlikte başlattık. Öncelikle “Bu projeyi nasıl yaparız, nasıl ilerleriz?” diye düşünerek yola çıktık. Sürecin başında 14 öğrenciyle birlikte hazırlıklara başladık. Okulumuzda her gün düzenli olarak gerçekleştirilen okuma saatlerimiz var. Bu alışkanlığın bir parçası olarak, öğrencilerimizin bu yarışmadan geri kalmasını istemedik ve hep birlikte bu sürece dahil olduk. Yarışmaya hazırlıklarımızda öğrencilerimiz, kitap sayısı sınırlı olduğu için, kitapları dönüşümlü olarak okudular. Her biri kitabın orijinal halini okuyarak haftalık periyotlarla kitap değişimi yaptılar. Daha sonra ders öğretmenlerimizle ve proje öğretmenlerimizle birlikte grup çalışmaları düzenledik. Tartışma saatleri gerçekleştirdik. Her kitapla ilgili ayrı ayrı sorular hazırladık, deneme sınavları yaptık. Tam anlamıyla bu yarışmaya odaklandık ve gerçekten inandık. Çok şükür, Afyon’umuzu ve okulumuzu temsil etme hakkını kazandık. Öğrencilerimiz de bu başarıya yürekten inandı. Bugün burada “Biz buradayız” dediler. İnşallah bu başarı, bundan sonraki süreçte çok daha güzel sonuçlara vesile olur.” şeklinde konuştu.
“AFYON’UN EĞİTİM YÜKÜNÜ TAŞIYAN BİR KURUM OLARAK BU BAŞARIYI HAK ETTİK”
Tarih Öğretmeni Kenan Ekici; “Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Afyonkarahisar’daki toplam öğrenci sayısının yüzde 10’una eğitim veren güçlü bir kurumuz. Bu yarışmaya da bu gücümüz ve inancımızla hazırlandık. Sadece kendi okul topluluğumuzla değil, adeta tüm ilin eğitim yükünü omuzlayarak bu başarıyı elde ettik. Süreç oldukça zorluydu ama idaremiz, kurucumuz ve tüm öğretmen arkadaşlarımız bu zorlu yolda bize büyük destek verdi. En önemlisi de öğrencilerimiz bize inandı ve güvendi. Onlarla birlikte çok değerli bir başarıya imza attık. Yarışma sürecinde öğrencilerimiz toplamda 14 kitap okudu. Kitap okuma, eğitimde en çok zorlandığımız alanlardan biri. Bu tür yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz sadece yarışmaya değil, geleceğe de hazırlanıyor. Hem genel kültürlerine katkı sağlıyorlar hem de okuma alışkanlığı kazanıyorlar. Biz okul olarak bilime ve eğitime verilen desteği her zaman hissediyoruz. Gerek kurucumuz, gerekse idaremiz bu yolda her zaman yanımızda oldu. Güçlü bir öğrenci potansiyeline sahip bu okulda, bilimin olduğu her yerde başarı da kaçınılmazdır.” ifadelerine yer verdi.
“ÖĞRETMENLERİMİZ SAYESİNDE BU BAŞARIYI ELDE ETTİK”
RSP Öğrencisi Medine Güngör, “Bu yarışmaya katıldığım için gerçekten çok mutluyum. Okuduğumuz kitapların her biri çok kaliteli eserlerdi ve bunları okumuş olmaktan büyük gurur duyuyorum. Okulumuz Rahmiye Sare Palalı’yı temsilen burada olmak benim için çok önemli. Öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum; bizden hiçbir desteklerini esirgemediler. Süreç boyunca birlikte test çözdük, kitap tartışmaları yaptık, bizi kütüphanelere götürdüler. Hafta içi ve hafta sonu demeden bizler için zaman ayırdılar. Gruplar oluşturduk, kitaplar üzerine konuştuk, tartıştık. Sadece bizim okumamızla yetinmeyip kitapları bize ayrıntılı şekilde anlattılar. Bu başarıda en büyük pay onlara ait.” dedi.
“AFYON’UN EĞİTİM YÜKÜNÜ TAŞIYAN BİR KURUM OLARAK BU BAŞARIYI HAK ETTİK”
Tarih Öğretmeni Kenan Ekici. “Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Afyonkarahisar’daki toplam öğrenci sayısının yüzde 10’una eğitim veren güçlü bir kurumuz. Bu yarışmaya da bu gücümüz ve inancımızla hazırlandık. Sadece kendi okul topluluğumuzla değil, adeta tüm ilin eğitim yükünü omuzlayarak bu başarıyı elde ettik. Süreç oldukça zorluydu ama idaremiz, kurucumuz ve tüm öğretmen arkadaşlarımız bu zorlu yolda bize büyük destek verdi. En önemlisi de öğrencilerimiz bize inandı ve güvendi. Onlarla birlikte çok değerli bir başarıya imza attık. Yarışma sürecinde öğrencilerimiz toplamda 14 kitap okudu. Kitap okuma, eğitimde en çok zorlandığımız alanlardan biri. Bu tür yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz sadece yarışmaya değil, geleceğe de hazırlanıyor. Hem genel kültürlerine katkı sağlıyorlar hem de okuma alışkanlığı kazanıyorlar. Biz okul olarak bilime ve eğitime verilen desteği her zaman hissediyoruz. Gerek kurucumuz, gerekse idaremiz bu yolda her zaman yanımızda oldu. Güçlü bir öğrenci potansiyeline sahip bu okulda, bilimin olduğu her yerde başarı da kaçınılmazdır.” ifadelerine yer verdi.
“BU BAŞARIDA EN BÜYÜK PAY ÖĞRETMENLERİMİZİN”
RSP Öğrencisi Yiğit Emrullah Temir, “Yarışmaya katılmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Okuduğumuz kitapların her biri gerçekten çok değerli eserlerdi ve bu kitapları okuyarak kendimi geliştirme fırsatı bulduğum için gurur duyuyorum. Okulumuz Rahmiye Sare Palalı’yı temsilen burada yer almak benim için ayrı bir onur. Bu süreçte bizlere her anlamda destek olan öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Desteklerini bizden hiç esirgemediler. Beraber test çözdük, kitaplar üzerine tartışmalar yaptık, bizi kütüphanelere götürdüler. Hafta içi ve hafta sonu demeden bizimle ilgilendiler. Gruplar oluşturduk, konuları birlikte değerlendirdik. Sadece bireysel okumayla kalmadık, öğretmenlerimiz kitapların içeriğini detaylıca bizlerle paylaştı. Bu nedenle elde ettiğimiz başarıda en büyük pay kesinlikle onlara ait.” şeklinde konuştu.
>>Elif Kelem – Şeyda Yeşilçay
Yorumlar
Kalan Karakter: