Yakuplar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, bugün sabah saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alınmış olmasına rağmen, rüzgarın etkisiyle yeniden şiddetlenerek büyüdü.
Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, alevlerin yeniden yükseldiği ve dumanların yoğunlaştığı yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkileyerek ekiplere ve vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yangının ilerlemesini durdurmak amacıyla Orhaneli-Harmancık kara yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Tahliyeler ve Önlemler
Yangının büyümesi üzerine Harmancık ilçesine bağlı kırsal Dutluca, Ilıcaksu, Çamoğlu ve Çakmak mahalleleri tedbir amacıyla tahliye ediliyor. Ekipler ayrıca, yangının Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemek için de yoğun çaba sarf ediyor.
Belediye Başkanı'ndan Yardım Çağrısı
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, rüzgarın yangını yeniden büyüttüğünü belirtti. Tayır, bölgedeki sert rüzgara dikkat çekerek, elinde tankeri bulunan vatandaşların tankerlerini doldurarak yangın bölgesine gelmelerini ve arazözlere su temin ederek çalışmalara destek olmalarını rica etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: