Meteoroloji’nin yayımladığı son değerlendirmelere göre Türkiye, Mart ayının son günlerine sert hava koşullarıyla giriyor. Özellikle batı bölgelerde bugün itibarıyla etkisini artıran kuvvetli rüzgar ve yağış, hafta sonu planlarını olumsuz etkileyebilir.
Cuma günü öğle saatlerinden sonra Ege kıyılarında güneybatı yönünden esen lodosun etkisi artacak. Rüzgar hızının yer yer 70 kilometreye ulaşması beklenirken; başta İzmir, Aydın ve Muğla olmak üzere kıyı kesimlerde kuvvetli sağanak yağış görülecek. Yetkililer, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sabah saatlerinde ise iç kesimlerde pus ve sis etkili oluyor. Ankara, Eskişehir ve Bursa çevresinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sürücüler için risk artarken, öğle saatlerinde hava nispeten açacak.
Cumartesi günü itibarıyla yağışlı sistem genişleyerek Marmara ve İç Anadolu başta olmak üzere ülke geneline yayılacak. İstanbul ve Ankara’da sıcaklıkların 10-12 derece seviyelerine gerilemesi beklenirken, ani sağanaklara karşı sel ve su baskını uyarısı yapıldı.
Pazar günü ise doğu bölgelerde kış yeniden yüzünü gösterecek. Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar örtüsünün yeniden oluşabileceği belirtildi.

Meteoroloji ayrıca Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak ve Siirt için “sarı kodlu” uyarı yayımladı. Bu bölgelerde yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ riski nedeniyle vatandaşların tedbirli olması istendi.
Yeni haftada ise hava yeniden değişiyor. Salı gününden itibaren batı bölgelerde yağışların etkisini kaybetmesi ve güneşli havanın geri dönmesi bekleniyor. Ancak doğu kesimlerde soğuk ve yağışlı hava bir süre daha etkisini sürdürecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: