Öğrencilerin bir yıl boyunca emek vererek hazırladığı eserler, şiirler ve müzik performansları sanatseverlerden tam not aldı.

Öğrencilerin Emeği Park Afyon’da Hayat Buldu
Afyonkarahisar’ın dinamik eğitim kurumlarından Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve İlkokulu, bu yıl 5’incisini düzenlediği Geleneksel Sanat Şöleni ile sanat dolu bir güne imza attı. Park Afyon AVM’nin -1. katında düzenlenen etkinlik, açıldığı ilk andan itibaren öğrenciler, veliler ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Okulun görsel sanatlar, teknoloji tasarım, edebiyat ve müzik alanlarında yıl boyunca yürüttüğü çalışmaların sergilendiği şölen, ziyaretçilere adeta küçük bir kültür festivali atmosferi sundu. Öğrencilerin hazırladığı yüzlerce eser, hem ailelerinden hem de Afyonkarahisarlı ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.
300’ü Aşkın Tuval, Özgün Tasarımlar ve Sahne Performansları
Şölen kapsamında açılan Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Sergisi, AVM alanını adeta bir sanat galerisine dönüştürdü. Rengârenk tablolar, özgün resim çalışmaları, inovatif tasarımlar ve öğrencilerin hayal gücünü yansıtan projeler ziyaretçilerin ilgisini çekti. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Burak Coşkun, yalnızca görsel sanatlar alanında 300’ün üzerinde tuval çalışmasının sergilendiğini belirterek, şölenin öğrencilerin özgüvenini artıran önemli bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Etkinlikte sadece sergi değil, sahne performansları da büyük alkış aldı. Edebiyat bölümü tarafından hazırlanan şiir dinletileri, bağlama ve gitar kurslarında eğitim alan öğrencilerin müzik performanslarıyla birleşince ortaya tam anlamıyla bir sanat şöleni çıktı.
“Tüm Sanatseverleri Bu Coşkuya Ortak Olmaya Davet Ediyoruz”
Okul Müdürü Nuri Altaş, şölenin açılışında yaptığı konuşmada etkinliğin büyük bir ekip emeğiyle hazırlandığını belirterek, “Bir yıl boyunca öğrencilerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalıştık. Kültür ve sanat alanındaki bu çalışmalarımızı değerli konuklarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nice geleneksel sanat şölenlerinde yeniden bir araya gelmeyi diliyoruz” dedi.

Altaş, serginin saat 21.00’e kadar tüm sanatseverlere açık olduğunu ifade ederek, bu başarıda emeği bulunan öğretmenlere de özel teşekkür etti.
“Bu Şölen Çocukların Motivasyonu İçin Çok Kıymetli”
Görsel Sanatlar Öğretmeni Ali Yatağan ise öğrencilerin bir yıl boyunca verdiği emeğin karşılığını böyle bir sergiyle taçlandırmak istediklerini söyledi. Yatağan, çocukların eserlerinin halk tarafından görülmesinin ve beğenilmesinin onlar için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

Afyonkarahisarlı ailelerin yoğun ilgi gösterdiği V. Geleneksel Sanat Şöleni, öğrencilerin yeteneklerini sergilediği, sanatın birleştirici gücünü ortaya koyduğu örnek bir organizasyon olarak hafızalarda yerini aldı.

Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve İlkokulu’nun V. Geleneksel Sanat Şöleni’ne Protokol üyelerinden de katılım yoğun oldu. >>Yasin AY – Hasan Yumuk
Yorumlar
Kalan Karakter: