Leyla Aydemir Davasında Karar: Yusuf Aydemir’e Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis
Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Yargılamada Yusuf Aydemir’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Yayınlanma :
26.06.2026 11:37
Güncelleme :
26.06.2026 11:37
Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin davada karar açıklandı.
Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yeniden yargılama sürecinde mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yusuf Aydemir’i “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Söz konusu dava, daha önce istinaf süreci ve farklı mahkeme kararlarıyla da gündeme gelmiş, yargılama sürecinde çeşitli aşamalardan geçmişti.
Kararın açıklanmasının ardından dosyada yer alan diğer sanıklarla ilgili süreç ve hukuki yolların da devam edebileceği belirtildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: