Soruşturma İZBETON AŞ Üzerinden Yürütülüyor
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar ile Organize Suçlar Büroları’ndan sorumlu Başsavcıvekili Necati Kayaközü koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ üzerinden taşeron firmalar aracılığıyla yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor.
Soruşturma kapsamında Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu ve bilirkişi raporları temel alındı. İddialar, “ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarını içeriyor.
139 Şüpheli Gözaltına Alınmıştı
1 Temmuz’da başlatılan operasyonda toplam 157 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, bunlardan 139’u yakalanmıştı.
Şüphelilerden:
22’si İZBETON AŞ çalışanı
13’ü çeşitli konut yapı kooperatiflerinin yöneticisi
122’si ise belediye personeli ve özel sektör temsilcileri (inşaat, elektrik, mermer, ayrıştırma gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirket sahipleri ve çalışanları) olarak belirlendi.
99 Kişiye Tutuklama Talebi
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, çevik kuvvet eşliğinde otobüslerle önce sağlık kontrolüne, ardından İzmir Adliyesi’ne götürüldü.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen 119 şüpheliden 1’i savcılıktan serbest bırakılırken, aralarında Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’nun da bulunduğu 99 şüpheli tutuklama talebiyle, 19 şüpheli ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
20 Şüpheli Emniyetten Serbest
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 kişi ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden serbest bırakıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: