İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından duyuran Tugay, son dönemde parti içinde alınan ihraç kararlarına tepki gösterdi.
“Siyasi İrade Göz Ardı Ediliyor” Eleştirisi
Tugay açıklamasında, parti üyeleri ve seçmenlerin iradesinin yeterince dikkate alınmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı:
Parti içinde alınan bazı kararların “gelecek süreçte benzer uygulamaların habercisi” olduğunu belirten Tugay, bu durumun kabul edilemez hale geldiğini ifade etti.
“İyi Niyetli Çabalar Sonuç Vermedi”
Tugay, süreci değiştirmek adına çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirterek, olağanüstü kurultay için imza verdiğini ve demokratik bir yönetim anlayışının güçlenmesi için çaba gösterdiğini söyledi.
Ancak bu girişimlerin beklenen sonucu vermediğini ifade eden Tugay, parti içinde bazı üyelerin haksız ve hukuksuz şekilde hedef alındığını da öne sürdü.
“Mutlak Butlan CHP’si Bu Mücadelenin Çatısı Değildir”
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Tugay, “Mutlak Butlan CHP’si bu mücadelenin çatısı değildir” sözleriyle istifa kararını kamuoyuna duyurdu.
Görevine Bağımsız Devam Edecek
Cemil Tugay, CHP’den ayrılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: