TBMM’nin yeni yasama yılına başlayacağı 1 Ekim’den sonra, siyaset gündeminin önemli başlıklarından biri olarak “yeni anayasa” tartışmaları öne çıkıyor. İktidar partisinin uzun süredir gündeminde olan yeni anayasa konusu, siyasi partilerin masaya oturmadan önce Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, mevcut anayasanın ilk 3 maddesinin değiştirilmesini yasaklayan 4. madde üzerindeki talepleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
İLK DÖRT MADDE KIRMIZIÇİZGİSİ
Bu tartışmalara Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal da dahil oldu. Başkan Köksal anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini ve teklif dahi edilemeyeceğini belirterek, bu maddelerin Cumhuriyet’in garantisi olduğunu vurguladı.
BAŞKAN KÖKSAL’DAN SERT TEPKİ
Başkan Köksal, “Anayasamızın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. İlk dört madde Cumhuriyetimizin garantisidir. Bu cumhuriyeti yıkmaya, bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Canımızı veririz ama bu vatanı vermeyiz. Bu cumhuriyetten vazgeçmeyiz,” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: