Erken seçim taleplerine ilişkin konuşan Bahçeli, seçimlerin siyasi manevralarla gündeme getirilemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Seçim siyasi cambazlıklarla, yapay kriz çığırtkanlıklarıyla öne sürülecek bir oyuncak değildir. Sandığın ne zaman konuşacağı bellidir. Onun hükmü, vakti geldiğinde tecelli edecektir. Ara formüllere, dolambaçlı yollara, keyfi oyunlara mahal verilmeyecektir.”
Bahçeli, Türkiye’nin istikrarının tartışmaya açılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “Türkiye'nin istikbaliyle oynatmayız, istikrarı tartışmaya açmayız. Milli iradeyi istismar siyasetine kurban etmeyiz” dedi.
Okullardaki Şiddet Olaylarına Dikkat Çekti
Konuşmasında Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarına da değinen Bahçeli, konunun sadece asayiş meselesi olarak ele alınamayacağını ifade etti. Bahçeli, “Burada mesele sadece bir asayiş meselesi olarak ele alınamaz. Karşımızdaki tablo çağımızın çocuk ruhu üzerinde kurduğu baskılarla, aile bağlarında meydana gelen gevşemeyle, okul ikliminin ihtiyaç duyduğu destekle, dijital dünyanın denetimsiz alanlarıyla ve toplumsal değer aktarımındaki kırılmalarla birlikte değerlendirilmelidir” dedi.
“Dijital Mecralar Tehlikeli Bir Hatta Dönüştü”
Dijital platformların kontrolsüz kullanımına dikkat çeken Bahçeli, bu alanların suç ve şiddeti teşvik eden bir yapıya dönüştüğünü belirtti.
“Dijital mecraların sohbet odalarının, sohbet gruplarının, uygulama ve kanallarının masum bir haberleşme alanı olmaktan çıktığı, Türk milletinin köküne, gündemine, geleceğine dinamit döşemek isteyen haya yoksunlarının ellerinde fitnenin, tahrikin, suç ve suçluyu övmenin, kamu düzenine kast eden karanlık çağrıların öğütlediği bir ifsat hattına dönüştüğü artık inkar edilemez bir hakikattir.”
“Çözüm Sadece Kamera ve Güvenlik Değil”
Okullardaki güvenlik önlemlerine de değinen Bahçeli, çözümün yalnızca fiziki tedbirlerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı:
“Çözüm yalnızca okul kapısında bekleyecek güvenlik görevlisinin varlığı değildir. Çözüm yalnızca adım başı duvarlara asılacak kameralar değildir. Hadise vuku bulduktan, canlarımızın yuvalarından uçtuktan sonra pansuman tedbirler sıralamak bizim meşgalemiz değildir. Mesele daha derindedir, mesele daha geniştir.”
Kurumlara ve Ailelere Çağrı
Bahçeli, sorunun çözümü için tüm kesimlere görev düştüğünü ifade ederek, “Siyaset kurumu bu meselede çekişme dili üretmemelidir. Akademi sahici bilgiyle gösterilmelidir. Bürokrasi kurumlararası eşgüdümü güçlendirmelidir. Aileler evlatlarının iç dünyasına dikkatle bakmalıdır ve ailelerin dijital farkındalık kapasitesi artırılmalıdır. Medya acıyı çoğaltan bir yayıncılık anlayışından uzak durmalıdır” dedi.
“Sorumluluk Zinciri Ortaya Çıkarılmalı”
Kalıcı çözümler için kapsamlı adımlar atılması gerektiğini belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Sebepler sonuna kadar araştırılmalıdır. İhmaller varsa birer birer ortaya çıkarılmalıdır. Sorumluluk zincirini saklanmadan tespit edilmelidir. Okul güvenliğini, çocuklarımızın ruh sağlığını, öğretmenlerimizin ve ailelerimizin huzurunu koruyacak kalıcı tedbirler vakit kaybetmeksizin alınmalıdır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: