Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yeni düzenlemeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.
YÖK Başkanı Erol Özvar, hukuk fakültelerine girişte belirlenen başarı sıralaması barajının Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen karar doğrultusunda değiştiğini açıkladı. Özvar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Danıştay’ın Yükseköğretim Kurulu’nun hukuk fakültelerine giriş barajını 100 bin olarak belirleyen kararının yürütmesini durdurduğunu belirtti. Bu karara göre, 2025 YKS tercihleri için hukuk fakültelerine giriş başarı sıralaması barajı 125 bin olarak belirlendi.
Adaylar, 2025 YKS tercih sürecinde hukuk fakültesine başvurularını 125 bin başarı sıralamasına göre yapabilecek. Ayrıca, tercihlerle ilgili ÖSYM sisteminde gerekli güncellemelerin yapıldığı ve güncel tercih sisteminin kısa süre içinde açılacağı da belirtildi.
Tercihler 13 Ağustos’a Kadar Yapılabilecek
Tercih süreci 13 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu süre zarfında tercihini yapmış olan adaylar, sıralamalarına göre listelerini yeniden düzenleyebilecek ve herhangi bir mağduriyet yaşanmayacak. YÖK Başkanı, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda tüm adaylara başarılar dileyerek tercihlerinin hayırlı olmasını temenni etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: