HAYATİ İNANÇ SEVGİSİ SALONA SIĞMADI
Mizahi anlatımı ile güldürürken düşündüren, keyifli sohbeti ile gönüllere dokunan hukukçu, araştırmacı ve eğitimci yazar Hayati İnanç, Afyonkarahisarlılarla buluştu.
Yayınlanma :
16.03.2022 18:44
Güncelleme :
16.03.2022 18:50


Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.
Belediye sevilen isimleri Afyonkarahisar’da ağırlamaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek öncülüğünde şehrimizde sosyo kültürel etkinlikler artarak devam ediyor. Bu kapsamda ‘Hayati İnanç’ ile söyleşi programı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Programa Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol tam katılım sağladı. Eğitimci Yazar Hayati İnanç, mizahı anlatımı ile dilimiz ve divan edebiyatının güzelliklerini Afyonkarahisarlılarla paylaştı. İnsan hayatına dokunan sözleriyle tanıdığımız, divan edebiyatının yaşayan abidelerinden Hayati İnanç’a ilgi oldukça yoğundu.
GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ KIYASLADI
İnanç; söyleşisinde, Fatih Sultan Mehmet, Şeyh Galip, Yozgatlı Fenni, Necip Fazıl ve Nabi gibi birçok isimden gazel ve divanlardan en güzel beyitler okuyan ve Divan edebiyatı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Edebiyatçı Hayati İnanç’ın yorumları izleyicilerden sık sık alkış aldı. 6 asır boyunca dünyada süper güç olan Osmanlı Devleti'nin başarılı devlet adamları, padişahlarından, büyük âlimlerden örnekler veren Av. Hayati İnanç, Sofu Baba Hazretleri'nin Hacı Bayram Veli Hazretleri'ni yetiştirdiğini, Hacı Bayram Veli'nin ise Akşemseddin Hazretleri'ni yetiştirdiğini malum Akşemseddin'in de İstanbul'u fetih eden Fatih Sultan Mehmet'i yetiştirdiğini anımsattı. Türk ve Divan edebiyatı başta olmak üzere birçok edebiyattan da söz eden İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu.
“BİZE LAZIM OLAN EĞLENCE DEĞİL, NEŞEDİR”
Günlük yaşantılardan da örnekler veren İnanç, "Bize lazım olan eğlence değil, neşedir. Eğlence ahmakça bir avunmadır ve sizler eğlenmiyorsunuz sadece içinizdekileri o an bastırıyorsunuz. Onu gürültülü bir şekilde örtmeye çalışıyorsunuz. Neşe ayrıca gönülden gönüle geçerek olur. Eğer ki bir gönül kurumuşsa, o gönülden bir iş çıkmaz." diyerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Eğitimci Yazar Hayati İnanç’a çiçek takdiminde bulundu. Katılımcılara seslenen Başkan Mehmet Zeybek önemli isimleri şehrimizde ağırlamaya devam edeceklerini belirtti. Sosyal etkinlikleri arttırdıklarına dikkat çeken Zeybek tüm katılımcılara ve Hayati İnanç’a teşekkürde bulundu. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. >>Mehmet Karakaş
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: