Genel merkezimiz listede yer almamı istemedi
Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Kemal Demirkırkan, vekil adaylığından istifa ettiği yönünde çıkan haberlere yanıt verdi. Demirkırkan: “Genel Merkezimizin şahsımla ilgili yaptığı tasarruf ise listede yer almamam yönündedir. Bundan sonra adaymış gibi çalışmaya devam edeceğim”
Konu hakkında açıklama yapan Demirkırkan: “Basına ve kamuoyuna yansıyan; Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilliği sıralaması hususunda adaylığımla ilgili kafa karışıklığına neden olabilecek bir takım haberler çıkmıştır. Kamuoyunda milletvekilli aday sıralamasında önce 2. Sırada, sonra 6. Sırada olduğum şeklinde haberler yer almış, son olarak da adaylıktan istifa ettiğim şeklinde bir söylem oluşmuştur. Bu nedenle hem bu yorumları sonlandırmak, hemde ulaşmamız gereken iktidar hedefine odaklanmamıza katkı verebilmek amacıyla bir açıklama yapma gereği duydum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; üye olduğum günden beri aralıksız yöneticilik yaptığım, hiçbir şahsi ikbal beklentisi olmaksızın şevkle ve arzuyla çalıştığım partimin vereceği her türlü görev benim için bir onurdur. Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanlığı gibi her parti üyesinin onur ve gurur duyacağı bir makamda değerli partililerimizin teveccühü ve görevlendirmesi üzerine bulunmuş olmak dahi bir partili olarak şahsım adına en üst seviyede bir görev ve mutluluktur.”
ADAY GİBİ ÇALIŞACAĞIM
Genel merkezin tercihin böyle olduğunu belirten Demirkırkan: “Esasen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilliği aday sıralaması Yüksek Seçim Kuruluna verilen listedir. Bu liste de doğaldır ki, Genel Merkezimizin takdiri ile hazırlanmış bir listedir. Genel Merkezimizin şahsımla ilgili yaptığı tasarruf ise listede yer almamam yönündedir. Benim YSK’ya verilen liste içerisinde herhangi bir sıralamayı ve görevi reddetmek, listeden istifa etmek veya çekilmek gibi bir tasarrufum da olamaz. Adaylıktan istifa etmediğim gibi, bugünden itibaren adaymış gibi çalışmalarıma aralıksız devam edeceğimi, Partimin, il yönetiminin, ilçe yönetiminin bir parti üyesi olarak bana tevdi edeceği her türlü görevi yerine getireceğimi huzurunuzda açık yüreklilikle taahhüt ediyorum.” >>Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: