Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanırken, Afyonkarahisar Valiliği’ne Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş getirildi.
Uzun yıllara dayanan mülki idare tecrübesi ve akademik geçmişiyle öne çıkan Dr. Naci Aktaş, kamu yönetimi alanında hem merkez hem de taşra teşkilatlarında önemli görevlerde bulundu.
1977 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya gelen Naci Aktaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Araklı’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Aktaş, 1999 yılında mezun oldu.
Akademik çalışmalarını yurt dışında da sürdüren Aktaş, 2007 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında yüksek lisans yaptı. 2022 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak Yönetim ve Organizasyon alanında “Doktor” unvanını aldı.
2000 YILINDA KAMU GÖREVİNE BAŞLADI
Kamu görevine 2000 yılında başlayan Dr. Naci Aktaş, 2004 yılına kadar Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş yardımcısı ve müfettiş olarak görev yaptı. Aynı yıl 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde;
Ağaçören Kaymakamlığı,
Karaçoban Kaymakamlığı,
Erzurum Vali Yardımcılığı,
İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü,
Müsteşarlık ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü,
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı,
Seferihisar Kaymakamlığı,
Etimesgut Kaymakamlığı
görevlerinde bulundu.
UŞAK VALİLİĞİNDEN AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE
Dr. Naci Aktaş, 18 Eylül 2024 tarihli ve 2024/321 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Uşak Valisi olarak atanmıştı.
20 Şubat 2026 Cuma tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2026/62 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Afyonkarahisar Valisi olarak görevlendirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: