Ankara'nın Etimesgut ilçesinde belediyeye ait bir alanda çevre kirliliğine neden olan atıklar için uyarı yapılmasına rağmen herhangi bir işlem gerçekleştirilmediği ortaya çıktı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ekipleri, ALO 181 hattına gelen ihbar üzerine Yapracık Mahallesi sınırlarında denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde, alana inşaat-yıkıntı, asfalt, evsel ve park-bahçe atıklarının döküldüğü, bazı bölgelerde ise yangınların çıktığı tespit edildi.
Yetkililer, atıkların kaldırılması ve alanın yeniden kirletilmemesi için Etimesgut Belediyesi’ne yazılı uyarı yaptı. Ancak belediyenin uyarıya rağmen önlem almaması üzerine, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 668 bin 677 TL idari para cezası kesildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: