Afyon’da Milli Şair Osman Attila’ya Vefa!
Afyonkarahisar’ın kültürel hafızasında derin izler bırakan Milli Şair, yazar ve devlet adamı Osman Attila, vefatının 48. yılında kapsamlı bir programla anılacak.
Yayınlanma :
17.04.2026 17:22
Güncelleme :
17.04.2026 17:22
48. Yılında Anma Programı Düzenleniyor
Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinlikler, hem edebiyat hem de vefa duygusunu bir araya getirecek.
Anma Programı İki Güne Yayılacak
Anma etkinlikleri, 19 Nisan 2026 Pazar günü saat 15.00’te Afyon Lisesi karşısında bulunan Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek panel ile başlayacak. Panelde Osman Attila’nın edebi kişiliği, fikir dünyası ve Türk edebiyatına katkıları ele alınacak.
Etkinliklerin ikinci gününde ise 20 Nisan 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da Kocatepe Kabristanı’nda kabir ziyareti gerçekleştirilecek. Buradaki duaların ardından program, Osman Attila’nın adını taşıyan ortaokulda devam edecek.
“Afyon Sevdası Dizelerinde Yaşıyor”
AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, yaptığı açıklamada Osman Attila’nın yalnızca bir şair değil, aynı zamanda bir fikir ve gönül insanı olduğuna dikkat çekti. Günay, “Dizeleriyle hafızalara kazınan Osman Attila’yı hak ettiği şekilde anmak istedik. Onun Afyon sevgisi, eserlerinde açıkça görülüyor” ifadelerini kullandı.
Attila’nın,
“Belki beni çoğunuz Ankara’larda sanır,
Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır.”
dizeleriyle memleketine olan bağlılığını en güçlü şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Günay, bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.
Akademisyen ve Yazarlar Panelde Buluşacak
Panele alanında önemli isimler katılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Yücel Akın’ın üstleneceği programda; Dr. Elif Alakuş ve araştırmacı yazar Rahim Sağ konuşmacı olarak yer alacak. Ayrıca organizasyona destek veren akademisyenler ve kültür insanlarına da teşekkür edildi.
“Afyonkarahisar Bir Kültür ve Medeniyet Şehridir”
Günay, Afyonkarahisar’ın sadece tarihiyle değil, yetiştirdiği önemli şahsiyetlerle de öne çıktığını belirterek, “Bu topraklar erenlerin, aydınların ve münevverlerin yurdudur. Osman Attila da bu değerlerden biridir” dedi. >>Yasin AY
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: