Milli Savunma Üniversitesi'nin 10 yıllık gelişim sürecine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 yıl gibi kısa sürede Milli Savunma Üniversitemiz küresel ölçekte yıldızı parlayan en seçkin eğitim kurumlarımızdan biri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı. MSÜ'nün vatanına ve devletine bağlı subay ve astsubaylar yetiştiren bir iftihar kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, mezun olan subaylara yeni görevlerinde başarılar diledi.
"Savaşlar Artık Sadece Cephelerde Verilmiyor"
Küresel güvenlik paradigmasındaki radikal dönüşüme dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüz harp ortamının sadece cephelerle sınırlı olmadığını vurguladı:
"Savaşlar artık sadece cephelerde verilmiyor, siber saldırılar ve dezenformasyon kampanyalarıyla birlikte yürütülüyor. İnsansız hava ve deniz araçlarının sonuca doğrudan etki ettiği yeni bir denklemle karşı karşıyayız. Devlet olarak, uluslararası güvenlik paradigmasının radikal bir dönüşüme uğradığı bu dönemde yeni sistemin kutupbaşlarından biri olma yolunda ilerliyoruz."
"Güvenliğimizden Asla Taviz Veremeyiz"
Türkiye'nin milli güvenliği konusunda kararlı mesajlar veren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin güvenliğini kimseye emanet edemez, milli güvenliğimizden asla taviz veremeyiz."
"Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru yol alırken 86 milyon olarak kardeş ve kaderdaş olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız."
Yeni Dönemde "Yeni Hikaye" Vurgusu
Konuşmasının sonunda Türkiye'nin terörle mücadelesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörsüz Türkiye sürecimizin başarıya ulaşmasıyla inşallah içeride ve dışarıda yeni bir hikaye yazmaya başlayacağız" diyerek, bu sürecin Türkiye'nin gelecekteki stratejik konumu için kritik bir dönemeç olduğunu belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: