Mahkeme, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren toplam 13 şirket için verilen denetim kayyumu kararını kaldırdı. Kararın ardından şirketler üzerindeki denetim uygulaması tamamen sona erdi. Söz konusu gelişme, sektörde geçtiğimiz günlerde başlatılan soruşturma sürecinin ardından geldi.
Soruşturma “Haksız Fiyat Artışı” İddiasıyla Başlamıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta “haksız fiyat artışı” iddiasıyla beyaz et sektörünün önde gelen firmalarına yönelik soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında bazı şirket yöneticileri gözaltına alınırken, 13 şirkete denetim kayyumu atanmıştı.
Şirketlerin İtirazı Sonuç Verdi
Şirketler, haklarında verilen denetim kayyumu kararına karşı yargı yoluna başvurmuştu. Yapılan değerlendirmelerin ardından mahkeme, süreç içerisinde önce 4 şirket, ardından 7 şirket için denetim kayyumunu kaldırdı. Son olarak kalan 2 şirket için de kararın kaldırılmasıyla birlikte 13 şirketin tamamı üzerindeki denetim uygulaması sona erdi.
13 Şirket İçin Verilen Karar Tamamlandı
Ekonomim yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın aktardığı bilgiye göre, son iki şirket için de denetim kayyumu kaldırıldı ve böylece süreç tamamen sonlandı. Denetim kayyumu kaldırılan şirketler şu şekilde sıralandı: Banvit, Akpiliç, Bakpiliç, Aspiliç, Bupiliç, Erpiliç, Gedik Pazarlama, Hastavuk, Keskinoğlu, Şenpiliç, Orvital, Aypi ve Lezita.
Yorumlar
Kalan Karakter: