Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Koruyan Sağlık, Geliştiren Sağlık” anlayışı doğrultusunda düzenlenen “Tanıdan Tedaviye Güncel Yaklaşımlar” eğitim serisinin ilki, “Dermatolojide Güncel Yaklaşımlar” başlığıyla gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) iş birliğinde düzenlenen program, 22-23-24 Eylül 2025 tarihlerinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.
Eğitimin açılış konuşmasını, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İlker Ahmet Çınar gerçekleştirdi.
Programda, AFSÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Gülhan Gürel, Ar. Gör. Dr. Nermin Gökçe Kaplan, Ar. Gör. Dr. Türkan Deniz ve Ar. Gör. Dr. Gonca Bayav aile hekimlerine dermatoloji alanındaki en güncel tanı ve tedavi yaklaşımlarını aktardı.
Eğitimlere, merkez ve ilçe sağlık kuruluşlarında görev yapan çok sayıda aile hekiminin katılması, alana duyulan ilgiyi gözler önüne serdi.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin ilerleyen dönemlerde farklı tıbbi disiplinleri kapsayacak şekilde devam edeceğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: