Afyonkarahisar’da Gıda Terörüne Karşı Operasyon
250 Bin TL Değerinde 1 Ton Sahte Sucuklar Ele Geçirildi
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, gıda güvenliği ve insan sağlığını tehdit eden sahte ürünlere karşı mücadeleye devam ediyor.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, gıda güvenliği ve insan sağlığını tehdit eden sahte ürünlere karşı mücadeleye devam ediyor.
250 Bin TL Değerinde 1 Ton Sahte Sucuk İmha Edildi
Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerde, bir işletmede içeriği değiştirilmiş, etiketsiz ve sağlıksız sucuklar ele geçirildi. Yapılan incelemelerde, piyasa değeri yaklaşık 250 bin TL olan 1.089 kilogram sucuk tespit edildi. Sağlıksız koşullarda üretilen ve etiket bilgileri bulunmayan sucuklar, yapılan yasal denetimler sonucu el konularak imha edilmek üzere yetkili mercilere teslim edildi.
Sahte Sucuk Üreticilerine 292 Bin TL Ceza
Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde, söz konusu ürünlerin insan sağlığını riske atacak şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş olduğu belirlendi. Bu sebeple, işletmeye 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 292 bin TL idari yaptırım uygulandı. Ayrıca, şüpheli şahıslar hakkında adli soruşturma başlatıldı. Yetkililer, gıda güvenliğini tehdit eden her türlü faaliyetle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklama;
“Afyonkarahisar’da bir işletmede, içeriği belirsiz ve etiketsiz bir tondan fazla sahte sucuk ele geçirilmiştir. Piyasa değeri 250.000 TL olan sucuklara el konulup, işletmeye 292.000 TL idari yaptırım uygulanmıştır.” İfadelerine yer verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: