Afyonkarahisar, 19. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali'nde büyük bir başarıya imza attı. Altı ilden toplam 100 projenin yarıştığı finalde Afyonkarahisar, 35 ödülün 16’sını kazanarak dikkatleri üzerine çekti.
Afyonkarahisarlı öğrenciler yarışmada 8 birincilik, 4 ikincilik ve 4 üçüncülük elde etti. Bu başarıyla birlikte büyükşehirleri geride bırakan il, bilimdeki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.
Şimdi gözler Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finalleri’ne çevrildi. Afyonkarahisar’ı temsil edecek 8 birinci proje, ülke genelinde yarışacak. Öğrencilere rehberlik eden öğretmenler de bu süreçte gösterdikleri özverili çalışmalarıyla takdir topladı.
Afyonkarahisar Valiliği ve eğitim camiası, tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, Türkiye Finalleri için başarı dileklerinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: