Lösemiyle mücadele eden çocukların azmini ve hayata bağlılığını unutmamak amacıyla LÖSEV ismi verilen park, düzenlenen törenle vatandaşların kullanımına sunuldu. Toplam 3 bin 300 metrekarelik alana sahip olan LÖSEV Parkı’nda, 300 metrekarelik çocuk oyun alanı ve fitness grubu, 700 metrekarelik halı saha, 350 metrekarelik basketbol sahası ve 500 metrelik tartan pist yürüyüş yolu yer alıyor. Park, Selçuklu Mahallesi Şehit İrfan Sefa Caddesi üzerinde, Altınoluk Camii karşısında bulunuyor.
“BU PARK, İYİLİĞİN VE UMUDUN SİMGESİDİR”
Selçuklu Muhtarı Öznur Hız, parkın sadece bir yeşil alan değil, iyiliğin ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirterek, “Bugün burada sadece bir parkın açılışını yapmıyoruz. İyiliğin, umudun ve dayanışmanın filizlendiği bir alanı mahallemize kazandırıyoruz. Bu park, lösemiyle mücadele eden çocuklarımızın yaşam enerjisini ve umudunu temsil ediyor. Bu projenin mimarı, Belediye Başkanımız Burcu Köksal ve LÖSEV ailesine emek veren belediye personeline gönülden teşekkür ederim. Bugün açılışını yaptığımız bu park, iyiliğin kalıcı bir eseridir.” şeklinde konuştu.

“BU HAFTA KUTLAMA DEĞİL, FARKINDALIK HAFTASI”
LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) Eskişehir İl Koordinatörü Yelda İlker, LÖSEV haftasının yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda farkındalık oluşturma amacı taşıdığını kaydederek, "LÖSEV'li Çocuklar Haftamızın yirmi beşincisini kutluyoruz. Evet bir kutlama belki ama lösemiye dikkat çekebilmek, çocuklarımızın bu hastalığı yaşarken neler çektiğine odaklanabilmek için aslında bir farkındalık yaratma haftasıda Afyon Belediyesi Belediye Başkanımız Sayın Burcu Başkanımızın desteğiyle lösemiye destek verebilmek, farkındalık yaratabilmek amacıyla çok güzel bir park hediye edildi LÖSEV'li çocuklarımıza. Çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız diyoruz" şeklinde konuştu.

“BU PARK SADECE YEŞİL ALAN DEĞİL, UMUDUN SİMGESİ”
Parkın sadece bir yeşil alan olmadığını kaydeden Başkan Köksal, "Umudun, dayanışmanın ve yaşam mücadelesinin bir sembolü olacaktır. Pakımıza LÖSEV Parkı adını veriyoruz. Bu isim lösemi ile mücadele eden çocuklarımızın ailelerimizin, gönüllerin ve LÖSEV'in büyük çabasının bir simgesi olacaktır. Her ağacında, her oyun alanında çocuklarımızın gülüşü ile birlikte yaşama sevincini hatırlayacağımız bir park burası. Güçlü, mücadeleci ve yürekli çocuklarımızın ışığı hepimize yol gösteriyor. Belediye olarak biz LÖSEV'in verdiği bu büyük mücadelenin her zaman yanında olacağız. LÖSEV yalnız değildir, bu şehirde, bu topraklarda hepimizin kalbinde yeri vardır. Bu parkta oynayan her çocuk LÖSEV'li kardeşinin verdiği mücadeleyi, umudu ve sevgiyi hissedecek." dedi.



Yorumlar
Kalan Karakter: