Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8-15 Haziran 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdikleri uygulama, denetim ve operasyonlarda önemli sonuçlar elde etti. Aranan şahıslara yönelik çalışmalar, şok uygulamalar, kız öğrenci yurtları çevresi, Hıdırlık Mesire Alanı, Erenler bölgesi ve il genelindeki kontroller kapsamında çok sayıda kişi ve araç sorgulandı.
30 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
Emniyet birimlerince gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, hakkında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan toplam 30 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında 10 yılın üzerinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlünün de yer aldığı bildirildi. Denetimler kapsamında 8 bin 350 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılırken, 2 bin 150 araç da kontrol edildi.
SİLAH, MÜHİMMAT VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Yapılan uygulamalarda; 1 adet tüfek, 3 adet tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 278 adet fişek, 3,8 gram uyuşturucu madde, 16 adet bıçak ele geçirildi. Kanun kapsamında 16 kişi hakkında bıçak bulundurmaktan işlem yapılırken, toplam 59 bin 280 lira idari para cezası uygulandı.
102 KİŞİ VE ARACA 2 MİLYON LİRAYI AŞAN CEZA
Denetim ve kontrollerde çeşitli ihlaller nedeniyle 55 şahsa toplam 1 milyon 128 bin 912 lira, 47 araca ise 979 bin 249 lira idari para cezası kesildi. Böylece bir haftalık süreçte kişi ve araçlara uygulanan toplam idari para cezası miktarı 2 milyon 108 bin 161 liraya ulaştı.
7,5 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK OPERASYONU
Öte yandan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini asker, polis, savcı, avukat, banka veya sigorta çalışanı olarak tanıtarak bir vatandaşı toplam 7 milyon 500 bin lira dolandıran şüphelilere yönelik yürüttükleri soruşturmada önemli bir başarıya imza attı. Projeli teknik çalışma kapsamında yürütülen soruşturmada teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Ekipler tarafından toplam 175 saatlik kamera görüntüsü incelendi. Soruşturma kapsamında İstanbul ile koordineli olarak planlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli yakalanarak Afyonkarahisar’a getirildi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Yakalanan şüpheliler hakkında yürütülen adli işlemlerin ardından 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadele çalışmalarının titizlik ve kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: