Gerçekleştirilen açılış törenine; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya ve Hasan Arslan, 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, Afyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, ATB Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar, Önceki Dönem ATSO Meclis Başkanı Mehmet Sıtkı Merdivenci, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İntepe, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk, Ballıpınar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ballıpınar ile sağlık ve siyaset camiasından çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyeleri, kliniğin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını temenni ederek Dr. Panuş’a başarı dileklerini iletti.

“Ağrı Merkezi Olarak Hizmet Vereceğiz”
Açılışta konuşan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mehmet Berkan Panuş, iki yıllık kamu hizmetinin ardından Afyonkarahisar merkezde yeni bir başlangıç yaptıklarını belirtti.
Dr. Panuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İki yıldır Çay Devlet Hastanesi’nde görev yapıyordum. Orada hem anestezi uzmanlığı hem de ağrı polikliniği hizmetlerini yürütüyorduk. Şimdi ise yeni kliniğimizi Afyonkarahisar merkezde açmaya karar verdik. Hasta yoğunluğunun bu bölgede daha fazla olması ve sağlık hizmetini hastalarımızın ayağına getirebilmek amacıyla bu lokasyonu tercih ettik. Kliniğimizi bir ‘Ağrı Merkezi’ olarak tanımlayabiliriz.” Merkezde geniş bir hasta grubuna hizmet sunulacağını ifade eden Panuş, özellikle kronik ağrı şikâyeti bulunan hastalara yönelik çalışacaklarını vurguladı.

Ameliyatsız, Girişimsel Tedaviler
Merkezde uygulanacak tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi veren Dr. Panuş, cerrahi müdahale gerektirmeyen vakalara odaklandıklarını belirtti. “Merkezimizde; migren, bel ve boyun fıtıkları, fibromiyalji, diz eklem ağrıları, omuz kas yırtıkları, sinir sıkışmaları gibi hastalarda ağrıya yol açabilen pek çok durumda muayene ve tedavi hizmeti sunuyoruz. Burası cerrahi bir birim değildir; ameliyat gerektirmeyen durumlarda, girişimsel ve enjeksiyon temelli tedaviler uyguluyoruz.” Kliniğin aynı zamanda kronik hastalığı bulunan bireyler için de planlandığını kaydeden Panuş, özellikle kanser hastalarına yönelik destekleyici ağrı tedavilerinin de yapılacağını ifade etti. “Aynı zamanda kanser hastaları başta olmak üzere kronik rahatsızlığı bulunan ve düzenli tedavi gerektiren hastalarımız için yatış gerektirmeyen, iki yataklı küçük bir müşahede odamız da bulunmaktadır. Bu alanda hastalarımızın detaylı değerlendirmelerini yaparak ağrılarına yönelik gerekli girişimsel işlemleri uygulamayı planlıyoruz.”

Hedef: Bölgesel Bir Sağlık Noktası Olmak
Afyonkarahisar merkezli olarak hizmet verecek olan kliniğin yalnızca şehir içiyle sınırlı kalmayacağını belirten Dr. Panuş, çevre il ve ilçelerden gelecek hastalara da kapılarının açık olduğunu söyledi. “Afyonkarahisar için hedefimiz; ağrı merkezimizi yalnızca il merkeziyle sınırlı tutmadan, çevre ilçe ve illerden gelecek tüm hastalarımıza da hizmet verebilen, tamamen hasta odaklı bir sağlık noktası hâline getirmektir.”
Randevulu Sistem ve Açılışa Özel Ücretsiz Muayene
Merkezin çalışma düzeni hakkında da bilgi veren Panuş, randevulu sistemle hizmet vereceklerini belirtti. “Randevulu sistemle çalışıyoruz ve pazar günleri hariç her gün saat 18.00’e kadar muayenelerimiz devam etmektedir. Açılışımıza özel olarak hastalarımızdan muayene ücreti talep etmiyoruz.” Amaçlarının uzun vadeli, güvenilir bir sağlık merkezi oluşturmak olduğunu vurgulayan Panuş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Amacımız; güçlü iletişim kurabildiğimiz, hastalarımızın sorunlarına çözüm üretebildiğimiz, güvenilir ve sürdürülebilir bir sağlık merkezi oluşturmak. Muayenehanemizi halkımıza hizmet odağı olacak şekilde başlatıyor ve aynı anlayışla devam ettirmeyi hedefliyoruz. Umarım uzun yıllar boyunca herkese şifa ve destek sunabileceğimiz bir merkez olur.” >>Yasin AY-Elif Kelem Hüseyin ER






Yorumlar
Kalan Karakter: