Afyon’da ilçeden gelen vatandaşlar mağdur...“Soğuk kış gününde yollarda helak oluyoruz!”
Afyon Türkeli Gazetesi ihbar hattına ulaşan ve Sandıklı’da çalışan, ikamet eden vatandaşlar otobüslerin devlet hastanesine ve şehir içine girmemesinden dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.
Afyon Türkeli Gazetesi ihbar hattına ulaşan bir vatandaş işi dolayısıyla her gün Sandıklı’ya gelip gittiğini belirterek, bu durumun emsal örneklerin olduğunu ve alternatif çözüm yolları olabileceğini belirtti. Soğuk kış günlerinde mağdur olduğunu söyleyen vatandaş, “Ben Afyon’da oturan Sandıklı’da çalışan ve her gün Sandıklı’ya gidip gelen bir vatandaşım. Son 2 gündür Sandıklı otobüsleri şehir içine girmemeye başladı. Bırakın şehir içini çevre yolundan devlet hastanesine bile dönmüyor. Vatandaş olarak bu soğuk kış günlerinde yollarda helak oluyoruz. Emsal şehirlere baktığınız zaman Çanakkale’de de aynı uygulama yapıldı ancak sabah mesai başlangıcında 2 saat, akşam mesai bitiminde 2 saat ilçe otobüsleri şehir içinde belirli duraklara uğruyordu. Vatandaşların mağdur olmaması adına Afyon’da da böyle bir uygulamaya geçilebilir. Bu soğuklarda bu insanlara yazıktır. Valiliğin ve belediyenin bu yanlış karardan bir an önce dönmelerini temenni ediyorum” dedi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde hastası olduğunu ve hastaneye ulaşmak için ilçe arabasını kullandığını söyleyen bir vatandaş, “Çiğiltepe köyünden Afyon devlet hastanesine hastamızı getirip götürüyoruz. Kendi arabamız yok. Sandıklı birlik arabalarıyla devlet hastanesine gelip gidiyoruz. Artık Sandıklı arabaları devlet hastanesine gitmiyor otogarda indiriyor. Bu durumun düzeltilmesini istiyorum. Yetkililerin düzeltmesini istiyorum.” şeklinde konuşarak mağduriyetinin giderilmesi adına çözüm aradı.
Yorumlar
Kalan Karakter: