200’E YAKIN EV TURİZME KAZANDIRILIYOR
Afyonkarahisar’ın tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarmayı sürdüren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile ‘Afyon Evleri’ yeniden turizme kazandırılıyor.
Yayınlanma :
28.07.2021 03:24
Güncelleme :
28.07.2021 03:24


YATIRIM BEDELİ 12 MİLYON TL
Geleneksel Türk mimarisinin en güzel örnekleri ile kale eteklerini süsleyen Afyonkarahisar’ın ilk yerleşim yerlerinden biri olan yapılara yapılan inceleme gezisine; Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş ve Murat Öner de eşlik etti. Afyonkarahisar Belediyesi, bu çalışma ile sadece fiziki mekânı değil sosyo kültürel yapıyı da içine alan bütüncül koruma anlayışı kapsamında çekim noktaları ve cazibe merkezleri oluşturmayı hedefliyor. Yaklaşık iki yılda bitirilmesi hedeflenen Sokak Sağlıklaştırma Uygulamaları; Bedesten Kavşağından başlayarak Ulu Cami önü ve çevresini de içine alan toplam 116 binayı kapsamaktadır. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve yatırım bedeli 12 Milyon TL olan ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ tamamlandığında bölge yeni bir çehre kazanmış olacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: