Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 30. dakikada yıldız oyuncusu Leroy Sane ile öne geçti.
Sol kanattan Ismail Jakobs’un ortasında ceza sahasında iyi yükselen Sane’nin kafa vuruşu, kaleci Serhat Öztaşdelen’in sağından ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 üstünlüğü yakaladı.
Kocaelispor’dan İkinci Yarıda Cevap
İkinci yarıda oyuna ortak olan Kocaelispor, 72. dakikada beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Can Keleş’in ortasında Tayfur Bingöl topu kontrol ederek topukla Bruno Petkovic’e bıraktı.
Petkovic’in altıpas gerisinden yaptığı vuruşta top ağlara gitti ve skor 1-1’e geldi.
Karşılıklı Pozisyonlar Kaçtı
Maç boyunca iki takım da önemli fırsatlar yakaladı.
Galatasaray’da Gabriel Sara ve Leroy Sane ile etkili ataklar geliştirilirken, Kocaelispor’da Daniel Agyei’nin 84. dakikadaki şutu direkten döndü.
İlk yarıda kaleci Uğurcan Çakır kritik bir kurtarışa imza atarken, konuk ekip kalecisi Serhat Öztaşdelen de başarılı performansıyla dikkat çekti.
Teknik Direktörler: Okan Buruk ve Selçuk İnan
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, oyuncu değişiklikleriyle galibiyet ararken; Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, ikinci yarıda yaptığı hamlelerle skora denge getirdi.
Maçın Detayları
Stat: RAMS Park
Hakemler: Oğuzhan Çakır, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Kısal
Goller:
30’ Leroy Sane (Galatasaray)
72’ Bruno Petkovic (Kocaelispor)
Sarı Kart: Joseph Boende (Kocaelispor)
Zirve Yarışı Kızıştı
Bu sonuçla Galatasaray, şampiyonluk yolunda kritik bir 2 puan kaybı yaşarken, Kocaelispor deplasmandan aldığı 1 puanla dikkat çekti.
Ligin üst sıralarındaki rekabetin önümüzdeki haftalarda daha da kızışması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: