Zirai don felaketinden etkilenen üreticiler için uygulanacak destek ödemelerine ilişkin ayrıntılar belli oldu. Zirai Don Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ödemelerin Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacağını duyurdu.
Malatya’da İlk Saha Adımı
Zirai donun ardından yürütülen saha çalışmalarının tamamlandığını belirten Tüfenkci, Komisyonun ilk iki toplantısını gerçekleştirdiğini ve ilk saha incelemelerinin önümüzdeki hafta Malatya’da başlatılacağını açıkladı.
Ağaç Başına Destek Verilecek
Tüfenkci, üreticilerin zarar tespiti sürecinde Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM) kayıtlı olan çiftçilerin işlemlerinin ayrı bir prosedürle yürütüldüğünü belirtti. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı ve sigortalı üreticilere yönelik desteklerin dönüm değil, ağaç bazlı yapılacağını kaydetti. Desteklerin, yapılan harcamaların büyük bölümünü karşılayacak şekilde planlandığını ifade etti.
Bayramdan Sonra Hesaplara Yatacak
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Meclis Komisyonunun çalışmalarının ayrı yürütüldüğünü vurgulayan Tüfenkci, destek ödemelerinin Kurban Bayramı sonrasında üreticilerin hesaplarına yatırılmasının planlandığını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: