“Yüzde 85-90 oranında tahsilat oranımız var”
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği ziyaretinde konuşan İl Defterdar Vekili Murat Toy, “Tahsili güç alacaklarımız var yaklaşık 450 milyon civarında. Bunu düştüğümüzde normalde yüzde 85-90 civarında tahsilat oranımız var. Ancak buna rağmen Afyon ilinde toplanan vergiler genel bütçeler yapılan harcamaların yüzde 69’unu ancak karşılıyor. Buna belediye ve özel idare giderleri dahil değil.” dedi
Afyonkarahisar İl Defterdar Vekili Murat Toy, Vergi Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Afyonkarahisar İl Defterdar Vekili Murat Toy, Defterdar Yardımcısı Vekili Durmuş Ali Doğan, Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Tuncay İlhan, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Çiftçi, Gelir Müdür Vekili Ali Keskin hazır bulundu.
“Vergi haftası’nın bu sene 30’uncusunu kutluyoruz”
Vergi Haftası hakkında bilgiler veren İl Defterdar Vekili Murat Toy, “Bakanlığımızca her yıl Şubat ayının son haftası ile Mart ayının ilk haftası Vergi Haftası ilan ediliyor. Bu yıl da 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasındaki bir haftalık dönemi Bakanlığımız Vergi Haftası ilan etti. Bu sene 30’uncusunu kutluyoruz Vergi Haftası’nın. Bu haftada verginin önemi ile ilgili değişik etkinlikler yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz, kan bağışı yapıyoruz, okullara giderek arkadaşlarımız tarafından öğrencilere sunum yapılıyor. Bugün (Çarşamba) üniversite ile ortaklaşa hazırladığımız bir panelimiz var. Bunun gibi değişik etkinliklerle verginin önemini topluma yaymaya çalışıyoruz. Bu vesile ile sizleri ziyarete geldik.” dedi.
“Devletimiz Afyon’a bütçeden buradaki gelirlerden daha fazla harcama yapıyor”
“Afyonkarahisar olarak geliri giderlerini karşılayan bir il miyiz, hazineye yük olan bir şehir miyiz?”sorusuna cevap veren Toy, “Afyonkarahisar olarak tahsilat oranlarımız, 2018 yılı sonu itibariyle yüzde 53 civarında. Ancak tahsili güç alacaklarımız var yaklaşık 450 milyon civarında. Bunu düştüğümüzde normalde yüzde 85-90 civarında tahsilat oranımız var. Ancak buna rağmen Afyon ilinde toplanan vergiler genel bütçeden yapılan harcamaların ancak yüzde 69’unu karşılıyor. Buna belediye ve özel idare giderleri dahil değil. Bunları da dahil edersek, bu oran daha da düşecek. Afyon’da toplanan vergiler Afyon’da yapılan kamu hizmetlerinin tamamını karşılamıyor. Dolayısıyla devletimiz Afyon’a bütçeden buradaki gelirlerden daha fazla harcama yapıyor. Bunu da Afyon halkının bilmesini istiyoruz.” dedi. . Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: