3 Ay Geçici Mühlet Kararı Verildi
Kahramanmaraş Asliye Ticaret Mahkemesi, 19 Haziran 2025 itibarıyla Zefe Tekstil için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süreçte şirketin mali yapısının yeniden yapılandırılması ve borçlarının ödenebilir hale getirilmesi hedefleniyor.
Pandemi Sonrası Ekonomik Sıkıntılar Etkili Oldu
Yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine sahip olan şirketin, pandemi sonrası küresel ekonomik daralma ve artan maliyet baskıları nedeniyle ciddi finansal zorluklar yaşadığı belirtildi. Konkordato talebinin yalnızca mevcut borçlar çerçevesinde değerlendirileceği vurgulandı.
Alacaklılar İçin 7 Günlük İtiraz Süresi
Mahkeme, şirketin mal varlıklarını koruma altına aldı. Bu kapsamda, taşınmaz devri, rehin verme ya da kefil olma gibi işlemler geçici süreyle mahkeme iznine bağlandı. Alacaklılar ise konkordato ilanının ardından yayımlanacak resmi ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde karara itiraz edebilecek.
Zeymer Tarım ve Ortak Murat Kadir Börekci de Süreçte
Konkordato kararı yalnızca Zefe Tekstil’i değil, şirketle bağlantılı Zeymer Tarım Sanayi ve Şirket ortağı Murat Kadir Börekci’yi de kapsıyor. Her iki taraf için de geçici mühlet hükümleri geçerli olacak.
Duruşma Tarihi Belli Oldu
Mahkeme tarafından belirlenen ilk duruşma 10 Eylül 2025 tarihinde yapılacak. Sürecin seyrine göre şirketin kesin mühlet alıp almayacağına bu duruşmada karar verilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: