MUTLU BİR GÜN
Yayınlanma :
23.12.2019 10:07
Güncelleme
: 23.12.2019 10:07
Derneğin kuruluş yılı 1973’ten - Vakıf’a dönüşmesi 1986 yılından günümüze dernek, vakıf üyelikleri dahil, halen devam etmekte olan vakıf murakibliği görevimi de içine alan dönemleri, acısıyla, tatlısıyla görev alarak bire, bir yaşamanın, emeklerin boşa gitmediği, sonucunun güzelliğini, özelliğini son katıldığımız Genel Kurul’da tekrar yaşadık.
Öncelik kuruluşundan günümüze, görev alanları, eğitim-öğretime katkı sağlayanları, özen gösterenleri içtenlikle kutluyoruz.
Dönem içinde en hızlı büyüme, önceki dönemler belediye başkanımız Burhanettin Çoban’ın, Hüsnü Serteser’le bir yenilik hareketiyle görev almalarıyla olmuştur.
Hak’kı yerine teslim ve teşekkür edelim. Yönetimi kuran Çoban ve Serteser, ekiplerine hayırsever işadamlarımız Şuayp Demirel’i, Adnan Demirel’i, Salim Pancar’ı, Metin İplikçioğlu’nu, Yavuz Kocaşaban’ı ve hizmet gönüllüsü olan Musa Bursalıoğlu’yla birlikte, verilen burs sayısını 40-50’li rakamlardan, 500’ü aşan rakamlara hızla eriştirmiş, neredeyse burslar 10 katı artırmışlardır.
Bu arada vakfa ilginin az olduğu dönemlerde, 17 yıl Vakfa sahip çıkan, fedakarlık, hizmeti sahiplenme örneklerinin en güzelini veren Şükrü Koçoğlu’nu, Vakfın kuruluşundan günümüze hiç ilgisini eksiltmeyen, onun da ötesinde şevkle, heyecanla örnek bir çalışma sergileyen, mali müşavir Kadir Pancaroğlu’nu da kutlayalım ve analım.
Beklenenin, istenenin çok üstünde şaşırtıcı bir samimiyetle görev anlayışıyla, Vakfa sahip çıkan, vakıf genel sekreteri emekli Albay Murat Diker’i ısrarla: toplumsal hizmetlere, ilgi duyması gereken gençlerimize örnek göstermenin, topluma hayırlı bir hizmet olacağını, açık yüreklilikle belirtmemiz ve yazmamız gerekmektedir.
Bu idealist, başarılı ekip bütçe dışı güç isteyen, Maliye Bakanlığına ait üzerinde Vakıf’ın binaları olan arsayı, geçtiğimiz yıl çıkartılan özel teşvikli uygulamadan faydalanarak, emlak bedelini 5.226.982 TL, 1.350.312 TL’sini peşin ödeyerek, 5 yıl ödemeli alma başarısını göstermiştir. Vakıf yöneticilerinin parayı toplamanın, bir araya getirmenin güçlüklerini aşarak başarması, adeta gençlerimizi eğitmek, öğretmek için tarihi hizmet başarı öyküsü olmuştur.
Tüm toplumsal çalışmalarda birleştirici, Valilik gücünü eğitim, öğretime yardım, destek için kullanan, heyetlere başkanlık eden, İstanbullu, Afyonlu her kim, nerede olursa olsun hayırsever hemşehrilerimizi ziyaretle, bağışların büyümesini sağlayan, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ı da hayırla ve şükranla anmamız gerekmektedir.
Birlik, dirlik, iyi niyet olduğunda başarılar, hayırlı gelişmeler ve bereketler çığ gibi büyüyor. İşte en güzel örneği: 21 Aralık Cumartesi’yi bize mutlu bir gün olarak yaşatan Afyon Eğitim Vakfı toplantısıdır. Tüm emeği geçenleri tekrar, tekrar kutluyoruz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: