BEKLENTİLER
Yayınlanma :
29.12.2019 20:07
Güncelleme
: 29.12.2019 20:07
Yoksa! Kimse sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğanın güzel konuşmalarına, boyuna - posuna bakarak oy vermiyor. Antidemokratik, hukuk dış’ı yasaklara siyasi risk alarak, yaptığı mücadelelerde elde ettiği sonuçlara bakarak, gerçekleştiği sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik gelişimi-değişimi, büyümeyi olumlu bulduğu için destekliyor Sayın Erdoğan’ı.
Benzeri değerlendirmeleri tüm siyaset adına görev alan, mevki, makam sahibi olan, siyasi hizmet heyecanı olan kişiler içinde yapabiliriz.
Örneğin Başkan Zeybeğin, diğer adaylara fark atmasının, makama oturmasının nedeni - niçini de? vatandaşın beklentilerini yerine getirmede sağladığı güvendir.
Vatandaş laf istemiyor. En tabii hak’kı olan gelişmiş, batı standartarını yakalamış, iş’sizliğin, yokluğun en az düzeye indiği, sorunların demokrasiyle çözümlendiği, bölgesinde, dünya’da çok güçlü, saygın, lider bir Türkiye istiyor. Vatandaş! Gerçekleştirme şansını ümidi kimde görürse, onu tutuyor. Siyasi olarak destek veriyor.
Konu’nun demokratik açılımını yapmaya, sütunlarımız yeterli olmazla, asıl konumuza dönmek istiyoruz. Vatandaş’ın seçilmişlerden, atanmışlardar kısmı beklentileri ve cevapları nelerdir?
Başkan Zeybek’i örnek aldık. Yeni yıla girmek üzere olduğumuz bu günlerde, seçim beyanında geçen konuları, biraz daha öne çekilerek yerel bir gazetemize beyanını özel değerlendirelim.
Konular: Cirit Kayası ve eski Sanat Okulunu kapsayan. Millet Bahçesi yatırımları. Toplu taşıma ve şehir içi trafiği. Raylı sistem Afray’a başlanması. Tarihi konaklar. Kentsel dönüşümün başlatılması. Gastronomik değerlerimizin tescili, tanıtımı vs. Oldukça uzun bir program olarak devam ediyor.
Yazımızın başlığını beklentiler koyduk. Diliyoruz Başkan Zeybek başarılı bir dosya sıralamasıyla, plan çalışmalarıyla beklentilere cevap verir.
Bir arada kişisel beklentimizi, büyük çoğunluk sağduyu sahibi vatandaşın düşünceleriyle örtüştüğüne inandığımız, önemli iki konuya öncelik tanınması, vatandaşın taleblerine cevap verilmesidir.
Birincisi: Toplu taşıma Afray Raylı Sistem için geç bile kalınmıştır. Öncelik tanınması, acil raylı sistem yatırımlarına başlanılmasıdır.
İkincisi: Afyonumuzun tarihi, turist, ekonomik değerlerine, görselliğine büyük güç kazandıracağına inandığımız, kaleye teleferik yapılmasıdır.
Yalnız çok önemli bir konu: Önünde tarihi eserleri ve tabiat varlıklarını koruma kurulunun anlamsız, teleferiğin şehrin merkezinden Taşpınar bölgesine Hıdırlığa oradan kaleye arka cepheden yapılması zorlamasıdır. Uzun bir yolla Kale’ye ulaşılması ısrarının kaldırılması gerçeğidir. Gerçekler kuruma anlatılmalı, proje düzeltilmelidir.
Teleferiği, ihale edersiniz, yap-işlette olsa, sonunda Belediye büyük borçları ödemek zorunda kalır. Yapılan teleferikde süs olmaktan öte bir işe yaramaz. Çünkü! Hem maliyet fazla, Kale’ye teleferikle çıkış da zaman kaybı. Konuyu geriye iter.
Yıllarca yazdık 1963 yılında gördüğümüz Avusturya GRAZ örneğini verdik. “Cephesinden kaleye teleferik yaptırmam” kurul kararı mutlak aşılmalıdır.
Başta Başkan Zeybek olmak üzere ilgililere, konuyu bu vesileyle bir daha arz ediyoruz. Beklentileri dile getiriyoruz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: