Sabır Ne Zaman Olmalıdır Ne Zaman Çok Önemlidir?
Örnek insan Peygamberimiz (s.a.v) diyor ki.
“Sabır, acı bir olayın yaptığı sarsıntıya karşı ilk anda gösterilen tahammüldür” (Buhari, Cenaiz, 32.)
Ebu Umame (R. a) dan rivayet edildiğine göre; Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuştu. (Kutsi hadis.)
“Allah'u Tela buyuruyor ki: “Ey Âdem oğlu! Musibetin ilk darbesi sırasında sabredip, sevabını benden istersen, ben senin için doğrudan doğruya Cennete girmekten başka hiçbir sevaba razı olmayacağım.” ( İbni Mace, Kitabul’- Cenaiz, 1597.)
Başka bir Hadisde ise...
Rasulallah s.a.v şöyle der.
“Hoşlanmadığın şeye sabretmende büyük ecir ve fayda vardır.” (Ahmet b. Hanbel,Müsned. 1/307.)
Hatırlayınız, Bakara suresinde Rabbül Alemin şöyle diyordu. “Andolsun ki sizi biraz korku, biraz açlık biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenlere müjdele." (Bakara, 2/155)
Sabredenlere müjdele...
Bakınız Rasulullah diyor ki: “Bir Müslüman’a herhangi bir musibet, bir sıkıntı, bir keder, bir üzüntü, bir eziyet, bir gam dokunursa, hatta kendisine bir diken bile batarsa, mutlaka Allah bunları onun günahlarına kefaret yapar.” (Buhârî, Merdâ, 1; Müslim, Bir,49).
Peygamberimiz (SAV) buyurdu ki;
Ebû Hureyre (ra)’den rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Allah, hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar.” (Buhârî Merdâ 1)
Kıymetli okuyucularım unutmayalım ki, sıkıntıların başımıza gelmesinde, bir sebep sonuç ilişkisi de var.
Bir sebep sonuç ilişkisi de var olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bu musibetlerin bir kısmını kendi ellerimizle hazırlarken bir kısmı da ALLAH’ın bize verdiği imtihandır.
Dere kenarlarına ev yaparsak, dağlara değil de, altı oynak, zemini zayıf yerlere tedbirsiz yapılar yaparsak, ozon tabakasını delersek, nükleer bombalar kullar tabiatın dengesini bozarsak...
Beslenmemize dikkat etmez, haddinden fazla ve abur cobur yersek..
Örnekleri çoğaltabiliriz.
Örnekler bitmez değilmi?
Sonra da vay başıma gelenler demeye hakkımız varmı?
Devam edecek...
Örnek İnsandan Örnekler -24- Sabır’ da Örnekti, 0.- 4-
Yayınlanma :
18.08.2025 01:30
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: