Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İstanbul'daki ziyaretlerinde Afyon’un kültürel değerlerini ön planda tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk Olgunlaşma Enstitüsü olan 1945 yılında İstanbul Beyoğlu'nda kurulan Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret eden Vali Yiğitbaşı’ya bu ziyareti sırasında Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mine Yalavaç Saban da eşlik etti.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, Olgunlaşma Enstitülerinin kültürel mirasın korunması ve dünya çapında tanıtılması açısından büyük bir öneme sahip olduğuna değindi. Vali Yiğitbaşı, “Enstitüdeki bohça mağazasını ve atölyeleri gezme fırsatını bulduk. Olgunlaşma Enstitülerimiz, kıymetli bir kültürel mirasımızı yaşatıyor ve kadın emeğinin ne kadar büyük bir rol oynadığını tüm dünyaya gösteriyor,” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Vali Yiğitbaşı, bu sürecin gelişmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. “Bu sürecin gelişmesinde büyük katkıları için başta Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkürlerimi sunarım. Milli Eğitim Bakanlığımıza, yöneticilerimize, usta öğreticilerimize, öğrencilerimize ve kadınlarımızın katkılarına şükranla,” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: